11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoVelikanski kamen padel na avto, življenje so rešile sekunde

Velikanski kamen padel na avto, življenje so rešile sekunde

Danes malo čez 7. uro se je Aleš, krajan Čeč na hrastniški strani peljal po cesti mimo gradbišča, kjer država prenavlja cesto. Kar naenkrat je skala priletela v vozilo, “če ne bi bilo nasipa, bi me odneslo v graben”, še vedno v šoku od jutranjega dogodka poroča Aleš Kupec.

Še toliko bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da je le kakšno minuto pred tem mimo peljal šolski kombi. Naš sogovornik opiše situacijo. Zgodilo se je na območju, kjer se gradi nov uvoz za v kamnolom. Gradbinci so, ker za potrebe novega uvoza očitno razstreljujejo skale, umaknili del zaščitne ograje, da so na določeno območje dostopali. Enkrat v tem tednu so minirali, šele danes pa se je del skale odluščil in se zakotalil mimo zaščitne mreže po hribu navzdol. Direktno v avtomobil krajana, ki se je nič hudega sluteč peljal proti domu.

“Bilo je še malce temačno, megla, dež …vidljivost je bila res slaba, zato me je še toliko bolj presenetila gmota, ki je zadela v moj avtomobil”. Kamen velik kot manjša jedilna miza je Hrastničanu dobro pretresel jutro. Aleš ne želi soditi kaj in zakaj se je nesreča, ki bi lahko terjala življenje ali celo življenja zgodila. Bi pa rad, da se gradbišče primerno zaščiti in poskrbi za varnost.

S strani občine Hrastnik zaenkrat odziva ali informacij ni. So obljubili, da bodo poslali. Da bi dogodek bolje preverili, smo poklicali tudi v podjetje AGM Nemec, ki je izvajalec del na tem področju, a direktorice do objave članka nismo uspeli dobiti.

Na PU Ljubljana poročajo, da so bili o podoru obveščeni nekaj čez 6. uro. “Ugotovljeno je bilo, da se je iz neznanega razloga s hriba skotalila večja skala in na regionalni cesti trčila v zadnja leva vrata osebnega vozila.” Poškodovan ni bil nihče, škoda pa je ocenjena na 1500 evrov. Cesta ni dodatno zaprta, saj je vožnja po njej že tako omejena zaradi gradbenih del. Policisti so še sporočili, da je bila ovira kmalu po dogodku odstranjena.

 

SORODNI ČLANKI:

Hrastniški kamnolom: Izteka se koncesija, radi bi še naprej razstreljevali

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...