2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoVandali že tretjič nad table na Poti Srečno

Vandali že tretjič nad table na Poti Srečno

Avgusta v Zagorju pa potem še mesec kasneje v Trbovljah in zdaj še enkrat spet na trboveljskem delu poti – vandali nad table, ki kažejo pot pohodnikom. 

Z Občine Trbovlje so sporočili: “Žal moramo sporočiti, da so vandali v preteklih dneh že drugič polomili tablo ob Poti Srečno v Trbovljah. Prvič se je to zgodilo na območju Kip, tokrat pa pod Prometejem, na parkirišču Kinološkega društva Trbovlje.” Takšno uničevanje ostro obsojajo, saj kaže na nespoštovanje rudarske zapuščine in zaničevanje truda vseh deležnikov in prostovoljcev, ki pri projektu sodelujejo.

Bodo potrebne lokalne straže?

Ob tem na občini prosijo občane, da v kolikor so bili (ali še bodo) priča takšnih ravnanj, da to nemudoma sporočijo na Policijsko postajo Trbovlje in naj se dejanje ustrezno sankcionira. Cilj pa je seveda ustavitev vandalizma.

Skupen pohod zasavskih občin

Čez dober teden je planiran skupen pohod po 30 kilometrski zasavski pohodniški poti (podrobnosti na našem portalu sledijo). Ta bo organiziran na način, da lahko prehodite le del poti ali se odpravite od prve do zadnje točke. Pot, ki je nastala na pobudo sosedov Laščanov in poteka vse od Laškega preko Hrastnika in Trbovlje do Zagorja je del povezovanja občin in pomemben opomnik na dvestoletno tradicijo rudarstva.

Vandali so se znesli nad tablami na »vsezasavski« poti

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X