-- OGLAŠEVANJE --

V zasavskem VDC-ju nikoli ni dolgčas, poletje pa je sploh čas za številne dogodivščine

-- OGLAŠEVANJE --

Sproščene in počitniško obarvane poletne dni preživljajo tudi stanovalke in stanovalci ter uporabniki dnevnih enot VDC Zasavje. Hodijo na tabore, v hribe, raziskujejo Zasavje in druge slovenske izletniške kraje, seveda se odpravijo tudi na morje. 

Foto: VDC Zasavje

Življenje v varstveno-delovnem centru tudi sicer med počitnicami poteka nekoliko drugače, saj je za uporabnike dnevnih enot v Zagorju in Litiji prva dva tedna v avgustu organizirano le nujno varstvo, je povedala Hedvika Kovač, vodja dnevnega in institucionalnega varstva v VDC Zasavje. Stanovalci pa ta dva tedna izkoristijo za podaljšano jutranje spanje, prijetno klepetanje ob kavi in aktivnosti po izbiri, dodaja. 

Toplice, dogodivščina v šotoru, poletni tabori …

Ob Velenjskem jezeru Foto: VDC Zasavje

Nekaj stanovalcev se je odločilo tudi za kratek oddih v Varaždinskih toplicah, preostali pa so za nekaj dni postali taborniki. “Udobne postelje so za nekaj dni zamenjali za spalne vreče, streho nad glavo pa jim je nudilo šotorsko krilo,” je dogodivščino tabornikov opisala Kovačeva. Dolge tople dneve brez delavnic pa si v VDC Zasavje krajšajo tudi z obiski lokalnih znamenitosti. Povzpeli so se na Kum, si ogledali slap Sušjek v Sopoti in zaplavali v Velenjskem jezeru. 

“Veliko uporabnikov se v poletnem času udeleži taborov vseživljenjskega učenja, ki jih vsako leto razpiše Zveza Sožitje, za organizacijo in spremstvo na taborih pa potem poskrbijo lokalna društva Sožitja,” še o počitniških aktivnostih za uporabnike storitev VDC Zasavje pove Kovačeva in našteje še nekaj taborov, ki so se jih ali pa se jih do konca poletja še bodo udeležili njihovi uporabniki: Aktivno življenje, Spoznavanje okolja, Glasbeno-pevski tabor, Plesni tabor, Športne igre, Življenje na kmetiji, Taborjenje ob Kolpi, Kuharija in Morska pustolovščina.

Udeležili so se tudi zagorskega teka. Foto: VDC Zasavje

Veseli, da je bilo v domačem Zagorju po dveh letih spet praznično kot pred epidemijo, so se udeležili tudi teka po zagorski dolini ter se nato še zavrteli ob zvokih Mirana Rudana, Čukov in Joker Out. Počitnic pa še ni konec, pravzaprav se bodo za nekatere šele pričele, še doda Kovačeva, saj se z uporabniki dnevne enote konec avgusta odpravljajo na vsakoletno letovanje v Pinesto pri Novigradu. 

SORODNI ČLANKI:

VDC-jevi unikati: V vsakem izdelku pustijo delček sebe

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --