-- OGLAŠEVANJE --

V Zagorju vrtec dražji – ampak namesto staršev bo razliko krila občina!

-- OGLAŠEVANJE --

Zadnja uskladitev cen zagorskega vrtca je bila letošnjega januarja, nove cene so pričele veljati marca. Že takrat se je vedelo, da ob povišanju plač vzgojiteljev in pomočnikov, prva podražitev ne bo zadostovala. Do konca leta namesto staršev pa v Zagorju razliko krije občina. 

Ravnateljica Darja Rakovič

Kljub zvišanju cen vrtca pred meseci, to ne zadostuje za stabilno poslovanje vzgojno izobraževalne ustanove, je opozorila zagorske svetnike, ob pojasnilu glede spremembe cen ravnateljica Darja Rakovič.

Dodatnih 3,5 odstotkov je potrebnih za normalno poslovanje zagorskega vrtca, so pa v Zagorju to – namesto da bi ponovno obremenili starše, manjkajoči znesek primaknili iz občinskega proračuna. Torej razliko povišanja cen od julija do konca leta, bo prevzela občina, kar pomeni, da starši v letu 2023 ne bodo občutili spremembe na položnici.

Župan obljublja – vsi otroci bodo sprejeti v vrtec

“Svetniki so sprejeli moj predlog, da letos dodatno ne obremenimo staršev,” je dejal župan Matjaž Švagan, ki je obenem poudaril tudi, da je to korak naproti staršem, še ob dejstvu, da bodo septembra v Zagorju v vrtec sprejeti vsi otroci.

Plačilo vrtca bo tako v občinski proračunski kolač, poleg predvideni 2,3 milijona evrov zarezalo še za dodatnih 32.640 evrov. Predlagano povišanje in način plačila so zagorski svetniki potrdili. Bodo pa starši brez dvoma povišanja deležni v naslednjem letu.

Rezervacija vrtca poleti: Za otroke v Hrastniku brezplačno, Trbovlje in Zagorje delno plačilo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --