-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljska srednja šola vzgaja prave inovatorje

Dijaki in učitelji Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje bodo v petek obiskovalcem konference TRiii predstavili svoje projekte in zaključne naloge. V Delavskem domu Trbovlje bodo od 9. do 15. ure pokazali svoje inovacije.

-- OGLAŠEVANJE --

STPŠ Trbovlje organizira že deveto konferenco o inovativnosti v tehniškem izobraževanju in s tem prispevku k tehnološkemu razvoju, katere namen je vzpodbuditi inovativnost in tesnejše sodelovanje tehniškega izobraževanja in gospodarstva. Ravnateljica trboveljske šole, Vesna Kralj, je ob tem povedala, da bodo sodelujoči dijaki z mentorji predstavili svoj pogled na inovativnost v tehniškem izobraževanju in sodelovanju z gospodarstvom. “Predstavili bodo obstoječo dobro prakso. Na šoli smo letos izredno inovativni, kar štiri projekte, ki so preko šolskega leta nastajali in se razvijali, smo prijavili na Inovacije Zasavja,” je dejala ravnateljica, ki pravi še, da je vesela pozitivne, delovne in inovativne klime na šoli.

Od osnovnošolcev do študentov in gospodarstvenikov

“Povabilu so se odzvale tudi osnovne šole in študenti, saj dobro vemo, da je spodbujanje inovativnosti zelo pomembno na vseh nivojih izobraževanja,” je poudarila Kralj. Svoja projekta bodo tako predstavili učenci Osnovne šole Trbovlje, uporabo umetne inteligence pa predstavnica Fakultete za strojništvo. O povezanosti izobraževalnih ustanov in gospodarstva ter vzpodbujanju inovativnosti bodo spregovorili tudi zasavski podjetniki. V programu je moč zaslediti Dewesoft, Strip´s, Eti. Inženirka leta 2023, Ljupka Vrteva, bo posebna gostja letošnje trboveljske konference TRiii.

Tega, kar delajo z roboti v Trbovljah, ne vidiš nikjer v Sloveniji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --