21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2V Trbovljah se bo eksperimentiralo

V Trbovljah se bo eksperimentiralo

Hiška eksperimentov je, tako kot “njena mama” Hiša eksperimentov namenjena vsem tistim, ki mislijo takole: “Tega ne znam, ampak bi se pa rad naučil!”

Namenjena je vsem, ki se ne bojijo spodrsljajev in napak, ki so obvezni in dobrodošli sopotnik raziskovanja in poskušanja. Namenjena je vsem, ki skušajo iz sebe nekaj narediti in jim ni vseeno, kaj se okrog njih dogaja.

Jutri v Trbovljah

Hiška eksperimentov bo jutri, 12. maja, obiskala učence OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Šola se bo tako za en dan spremenila v center znanosti in raziskovanja.

Eksperimentiranje za učence šole bo potekalo do 13. 30 ure, čas med 13.30 in 16. uro pa bo namenjen obisku in eksperimentiranju za zunanje obiskovalce. Na voljo bo izvajanje več kot petdesetih različnih mobilnih eksperimentov.

Za udeležence Hiške eksperimentov bo to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti ter vztrajnega eksperimentiranja. “Redno izdelujemo nove in nove eksperimente in z njimi širimo področja raziskovanja. Zagotavljamo, da je naš vsakokratni obisk unikaten,” je dejal Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...