-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah pomoč občine pri ogrevanju iz 100 na 200 evrov

-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah so včeraj na seji občinskega sveta predlagali dvig višine pomoči občanom pri plačilu daljinskega ogrevanja. Ta po novem znaša namesto 100 evrov na mesec, enkrat toliko – torej 200 evrov na mesec. Še vedno pa ta pomoč velja le za tiste, ki toploto prejemajo iz naslova trboveljske toplarne, ne pa tudi za tiste, ki so prav tako občani Trbovelj in s težavo plačujejo položnice za ogrevanje iz drugih virov.

Iz 100 na 200 že od začetka januarja

Pomoč, ki jo občina nudi določenim Trboveljčanom velja za tri mesece v ogrevalni sezoni 2022/2023, in sicer v višini polovičnega zneska stroškov daljinskega ogrevanja stanovanjske enote. Znesek so iz 100 evrov sedaj dvignili na 200 evrov, sprememba pa velja že od 1. januarja.

Vlog je veliko, je pojasnila Mateja Camplin Tahirovič iz Občine Trbovlje, ki je na včerajšnji seji postregla s podatkom Rdečega križa Trbovlje, kjer vloge trenutno sprejemajo: »V teh dneh so prejeli že preko 300 vlog, pa še ni konec meseca.«

»Kar se dogaja to zimo, je dramatično,« je nadaljeval svetnik Primož Siter, nekdanji poslanec, danes pa zaposlen na novoustanovljenem Ministrstvu za solidarno prihodnost, kjer že pripravljajo poziv občanom, v katerem želijo osveščati občane, da naj izkoristijo možnost izredne finančne pomoči na Centrih za socialno delo. Preprosto povedano – država bo najbolj socialno ogroženim plačala položnico za ogrevanje. »V tem primeru občanom ne bo treba izbirati med toplim radiatorjem in kosom kruha,« je še navrgel Siter.

Medtem pa je župan Zoran Poznič še dorekel z novim komunalnim vodstvom, da bodo pregledali stavbe, kjer so »položnice najbolj v nebo vpijajoče.« Po prejetih rezultatih bo sledilo iskanje rešitev.

 

 

 

Položnice za ogrevanje v Trbovljah 200, 300, tudi 400 evrov. Takšen je odziv Občine …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --