-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah imajo novo ravnateljico. Kakšni so njeni načrti?

-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah imajo na Osnovni šoli (OŠ) Ivana Cankarja novo ravnateljico Majo Volk, ki je k njim prišla iz Celja, medtem ko bo OŠ Tončke Čeč tudi prihodnjih pet let vodila obstoječa ravnateljica Katarina Pajer Povh. 

Na obeh šolah so sicer prejeli po dve popolni prijavi za ravnateljsko mesto. Maja Volk se je prijavila na oba razpisa, poleg nje pa na OŠ Tončke Čeč še Katarina Pajer Povh, na OŠ Ivana Cankarja pa tamkajšnja učiteljica Irena Štusej.

V nadaljevanju bomo predstavili mnenje, ki ga je o kandidatkah podala občinska komisija za volitve in imenovanja (KMVI), ki je sicer samo eno od mnenj, ki ga svet zavoda šole pridobi pred izbiro ravnatelja. Člani sveta zavoda nato odločajo samostojno in izberejo kandidata, ki dobi večino glasov, predlog za njegovo imenovanje pa v zadnji fazi pošljejo šolskemu ministru. 

Nova ravnateljica za učečo se organizacijo

V primeru KMVI sta torej pozitivno mnenje občinske volilne komisije dobili Volkova na obeh šolah in Pajer-Povhova na OŠ Tončke Čeč, medtem ko je Štusejevi komisija dala negativno mnenje. Kot je razvidno iz utemeljitve občinske komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVI), je Štusejeva v prijavi za mesto ravnateljice zapisala preveč splošno vizijo šole in premalo konkretnega programa vodenja. 

Volkova na drugi strani je diplomirana pedagoginja in profesorica filozofije ter inkluzivne pedagogike. Ima 15 let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju in je bila pred prihodom v Trbovlje zaposlena na OŠ Glazija v Celju kot mobilna izvajalka dodatne strokovne pomoči otrokom s posebnimi potrebami. Volkova poleg tega med drugim izvaja tudi strokovna predavanja in delavnice za starše ter nudi individualna svetovanja družinam z različnimi težavami in vzgojnimi stiskami, je ugotovila KMVI. 

Za nove in moderne metode poučevanja

“Sama izzive dojemam kot možnost razvoja in napredka na številnih področjih in v šolstvu so takšni izzivi dobrodošli. Trenutno spoznavam šolo, kolektiv, učence in kraj ter vsak dan znova prihajam do novih idej, kako načrtovati in zastaviti vizijo šole v prihodnost,” je nekaj dni po nastopu nove funkcije povedala Volkova. Izzive v OŠ Ivana Cankarja vidi na več področjih, in sicer na vzgojno-izobraževalnem želi v šolo vpeljati nove, moderne načine in metode poučevanja, učencem zagotavljati raznolike vsebine, programe in projekte ter s tem omogočati optimalen razvoj posameznika na vseh področjih funkcioniranja.

Na organizacijskem področju želi optimizirati delovanje šole in z uporabo tehnologije prihraniti čas učiteljem za delo z učenci, izboljšati in urediti še neobnovljene prostore, na področju timskega dela pa predvsem graditi na zaupanju in spoštovanju vseh vpetih v izobraževalni proces – učencev, učiteljev in staršev. “Zelo se veselim tudi sodelovanja z lokalno skupnostjo, občino Trbovlje ter vsemi izobraževalnimi in kulturnimi ustanovami v mestu. Navedla sem samo nekaj trenutnih izzivov, prepričana pa sem, da jih bo skozi naslednje šolsko leto in vnaprej še mnogo in da jih bomo reševali skupaj – s kulturnim dialogom, sodelovanjem in vizijo,” je še povedala nova ravnateljica.

Pajer-Povhova po dveh mandatih: Izzivi so vedno pristoni

Katarina Pajer Povh ostaja ravnateljica OŠ Tončke Čeč

Komisija je tako iz njene prijave ugotovila, da njen program vodenja za mandatno obdobje 2022-2027 zajema pomembne segmente, ki nakazujejo, da bi zavod postal učeča se organizacija, odprta za pobude strokovne javnosti, staršev in lokalne skupnosti. V KMVI so jo za primerno kandidatko izbrali, ker želi “v kolektiv vnesti svež veter, nadaljevati kakovostne in dobro začrtane programe ter nadgraditi in izboljšati področja, ki doslej niso bila tako izrazita”.

V komisiji so zadovoljstvo nad preteklim delom izrazili tudi v primeru Pajer-Povhove, ki je šolo vodila že zadnjih 10 let. Za njen program v prihodnjem mandatu pa so ocenili, da temelji na uresničevanju dobrih pogojev za delo in učenje, medsebojnem spoštovanju, zaupanju in rasti zaposlenih in učencev, povezovanju s starši in sodelovanju z lokalno skupnostjo. “Vesela sem, da so mi še enkrat zaupali in naredila bom vse, da bom to zaupanje upravičila,” je dejala Pajer-Povhova in dodala, da so izzivi vedno prisotni. “Še naprej bomo sledili razvojnemu načrtu šole, ostajali učeča se organizacija, ohranjali srčnost in slišali otroke, saj smo tukaj zaradi njih in vse počnemo v njihovo dobro,” je o izzivih v prihodnjem mandatu povedala Pajer-Povhova in poudarila, da ona sicer vodi šolo, vendar z njo dela čudovita ekipa, s katero verjame, da jim bo uspelo vse te cilje tudi doseči. 

SORODNI ČLANKI:

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --