20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoV tragični nesreči motoristov pri Trojanah še kup neznank

V tragični nesreči motoristov pri Trojanah še kup neznank

Policija je danes glede nesreče motoristov v Orehovici pri Trojanah, ki se je zgodila v nedeljo ponoči, na novinarski konferenci javnosti predstavila znane okoliščine. 

Inšpektor Refik Hodžić je povedal, da sta se dva motorista brez zaščitne opreme in čelade peljala na motorju v naselju Orehovica. Takoj na kraju nesreče je umrl 31-letnik, drugi 21-letni motorist pa je bil izsleden naknadno, saj je s kraja nesreče pobegnil kljub hudim telesnim poškodbam.

Sodnik je odredil obdukcijo trupla 31-letnika ter odvzem telesnih tekočin, prav tako je odvzem krvi in urina odredil za 21-letnika, ki so ga zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana. Tako bodo pristojni opravili analizo in ugotavljali, ali sta bila morda pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc. V preiskavo so vključili tudi preverjanje obcestnih kamer, da bodo lažje izsledili, kdo je sedel za krmilom motorja.

Nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj pred 3. uro zjutraj, ko sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa je voznik v kraju Orehovica v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. “Motorno kolo je odneslo v obcestni nasip, kjer sta trčila in trčenje je bilo tako silovito, da je ena oseba izgubila življenje,” je pojasnil Hodžić.

Pred nesrečo motorista zasledoval policist

Policist zaposlen na PP Zagorje je v času, ko je zapuščal policijsko postajo slišal motorna vozila in se za njimi odpeljal v smeri proti Trojanam. V Kisovcu pri trgovini Mercator na parkirišču je policist opazil motorno kolo, ki je speljalo in odpeljalo proti Trojanam, ne glede na to, da je policist vklopil modre luči in sireno.

Zaradi velike hitrosti je motor iz vidnega polja izgubil, vožnjo pa vseeno nadaljeval v smeri Trojan. Dohitel je drugo modro motorno kolo, a mu je tudi to zaradi hitre vožnje pobegnilo iz vidnega polja. Vožnjo je policist nadaljeval in se “v naselju Orehovica pripeljal na kraj, kjer je na tleh videl modro motorno kolo. Iz tega naslova je tudi vedel, da gre za drugo modro motorno kolo,” je še dodal Hodžić. Oseb na motorju, ki ju je policist poskušal zaustaviti sprva, do sedaj še niso izsledili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...