-- OGLAŠEVANJE --

V radeško občino tri Čufarjeve plakete

-- OGLAŠEVANJE --

Končali so se 34. Čufarjevi dnevi – festival ljubiteljskih gledališč, na katerem so kar tri plakete pripadle kulturnim ustvarjalcem na odrskih deskah radeške občine. Izpoved mazohista Prosvetnega društva Vrhovo je strokovno žirijo prepričala z vidika same predstave ter uprizorjene moške in ženske vloge.

Črna komedija Romana Sikore Izpoved mazohista v izvedbi gledališke skupine Žaba gleda&išče Prosvetnega društva Vrhovo je pometla z vso konkurenco. Selektor Jakob J. Kenda je izbiral med 14 prijavljenimi predstavami, jih v ožji izbor umestil šest in prav igra, v kateri nastopata Urška Klajn Marion in Žiga Medvešek je osvojila laskavo nagrado kot tudi priznanje za najboljše odigrani vlogi z vidika obeh spolov.

Strokovno žirijo so sestavljali Iztok Valič, igralec in režiser, Mojca Jan Zoran, direktorica Slovenskega gledališkega inštituta in igralka Alida Bevk.

Festival ljubiteljskih gledališč iz Slovenije in tujine organizira Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Na Čufarjevem odru se vsako leto predstavi od šest do osem gledaliških predstav, ki so izbrane s strani selektorja. Med naborom strokovna žirija določi dobitnika »Čufarjeve plakete«, in sicer za najboljšo predstavo, najboljšo moško vlogo in najboljšo žensko vlogo. Dobitnika Čufarjeve plakete za najboljšo predstavo pa izbere tudi občinstvo.

Ekipa, ki je podpisana pod zmagovalno predstavo, je sestavljena takole: pod režijo je podpisana Katarina Klajn, asistentka režiserke je Ana Marija Lednik, za avtorsko glasbo je poskrbel Matija Marion, na odru pa sta svoje delo opravila igralca Urška Klajn Marion in Žiga Medvešek.

Igro sta omenjena sicer premierno uprizorila v domačem prosvetnem domu v Vrhovem 16. februarja 2019.

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --