-- OGLAŠEVANJE --

V plastični vrečki našel mlade mucke

-- OGLAŠEVANJE --

»Šel sem na sprehod po gozdu in slišim drobceno mijavkanje« opisuje bralec iz Zagorja, kako se je njegov sprehod po gozdu končal z grozljivo najdbo.

Kazen od 800 do 1200 evrov

denarVsak storilec, ki žival odvrže oziroma jo zapusti, je obravnavan v skladu z Zakonom o zaščiti živali. Ta opredeljuje, da je vsaka trajna ali začasna zapustitev živali, v nasprotju z dolžnostmi lastnika ali skrbnika živali, zato vsakega storilca doleti predpisana globa od 800 do 1200€. Nadzorstvo nad izvajanjem zakona, v skladu s predpisi ter vsak v okviru svojih pristojnosti, izvajajo inšpektorji, redarji in policisti.

muca2Kot že omenjeno je našega bralca na sprehodu presenetilo bridko jokanje, mijavkanje. »Šel sem v smeri jokanja in našel dve mladi mucki, zaviti v plastično vrečko« ogorčen opiše in nadaljuje: »Grozno. Da lahko kaj takega narediš …tistemu bi najraje …« jezen zaključi Zagorjan, ki se je odločil za plemenito dejanje in premraženi in lačni mucki odnesel domov.

Takoj obvestite policijo

Je navodilo, podano s strani Policije, v primeru, da kdorkoli od občanov, zaloti nekoga med izvajanjem takšnega ravnanja.

»Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta,«  opredeljuje Kazenski zakonik kaznivo dejanje mučenja živali.

Kar 13 kršitev

pes9

Letos so na območju PP Hrastnik obravnavali 2 kršitvi Zakona o zaščiti živali in sicer, ko lastnika nista zagotovila ustreznih pogojev v zvezi s hrano, vodo, bivališčem, svobodo gibanja in ostalih pogojev. Obema kršiteljema je bilo izrečeno opozorilo. Na območju PP Zagorje ob Savi sta bili izdani dve opozorili zaradi kršenja člena zakona, ki govori o oskrbi in namestitvi bolnih živali ter o obveznem dnevnem nadzorstvu rejnih in hišnih živali. Na trboveljski policiji so v letošnjem letu zabeležili kar 7 kršitev Zakona o zaščiti živali in sicer je šlo za kršitve 45. in 46. a člena tega zakona, ki vključuje celo četo dejanj. Kršiteljem so izrekli 4 opozorila in 5 glob.

BO

Trpljenje muca Zlatka jih ni ganilo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --