17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoV Hrastniku zasegli skoraj dva metra velike rastline, sumijo, da konoplje

V Hrastniku zasegli skoraj dva metra velike rastline, sumijo, da konoplje

Policisti so minuli teden na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V sredo je na Logu prišlo do prometne nesreče s pobegom na parkirnem prostoru. Opravljen je bil ogled in ob izsleditvi povzročitelja sledi ustrezen ukrep. Hrastniški policisti so posredovali tudi ob kršitvi javnega reda, ker je močno pijan moški žalil in zmerjal svojo sorodnico. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na relaciji Zidani most-Hrastnik, v kateri je nastala materialna škoda v višini okoli 250 evrov. Policisti so pobeglega voznika izsledili in zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Policisti so po predhodnem zbiranju obvestil in na podlagi odredbe sodišča izvedli hišni preiskavo pri občanu v Hrastniku, in sicer zaradi suma posedovanja prepovedanih drog. V hišni preiskavi je bilo zaseženo šest rastlin v višini med 90 in 180 cm ter manjša količina že posušene snovi za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po pridobljeni analizi bo zoper kršitelja izveden ustrezen postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek v nočnem času so trboveljski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je pijana oseba kršila nočni red in počitek z vrtenjem glasne glasbe, za kar mu je bil izdan plačilni nalog. Omenjeni je čez noč nadaljeval s kršitvijo in z razgrajanjem po hodniku večstanovanjske zgradbe, zato so ga pridržali, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V sredo so policisti znova obravnavali kršitev javnega reda in miru, tokrat podnevi, kršitelj, pa je v tem primeru žalil in vpil na soseda, zaradi česar zoper njega policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja tatvine izdelkov v eni izmed kozmetičnih trgovin. Policisti so napisali zapisnik o ustni kazenski ovadbi oziroma predlogu za pregon, sledi nadaljnje zbiranje obvestil in kazenska ovadba. V nočnem času so pa so 27-letnemu Trboveljčanu zasegli delce neznane zelene posušene rastline, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Policisti so zaseženo rastlino poslali v nadaljnjo analizo in sledi ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek zvečer so litijski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v Jevnici, kjer je vinjena oseba doma vpila. Zoper njo vodijo postopek o prekršku. V torek so v okolici Dola pri Litiji obravnavali ugriz psa, in sicer je odvezan pes napadel drugega psa na povodcu. Zoper lastnika odvezanega psa vodijo postopek o prekršku.

Okoli 15. ure so obravnavali prometno nesrečo pred deloviščem na Zgornjem Logu, kjer je voznik osebnega vozila zaradi prevelike hitrosti trčil v pred njim stoječe vozilo, ki ga je odbilo še v vozilo pred njim. Ena oseba je bila lažje poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UB KC Ljubljana. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Na regionalni cesti Gabrovka – Mirna, v bližina kraja Tihaboj so obravnavali še povoženje divjadi, v sredo pa so v Potoku pri Vačah  in na relaciji Pustov mlin – Gabrovka obravnavali še dva primera povoženja divjadi.

Okoli 13. ure so obravnavali prometno nesrečo v križišču Zasavske ceste in Grbinske ceste v Litiji. Voznik kombija je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozečega voznika motornega kolesa, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj.

V okolici Litiji so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju je bila izrečena prepoved približanja oškodovancem, obravnavali pa so tudi sum kaznivega dejanja goljufije, in sicer je oškodovanka preko facebooka prodajala mobilni telefon. Neznana oseba je oškodovanko prepričala, da ji je posredovala številko TRR in PIN kodo ter ji tako z računa vzela nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti ob tem svetujejo previdnost pri prodaji ali nakupu preko spleta. Nikoli ne razkrivajte varovanih osebnih podatkov in bančnih podatkov drugim osebam na način, da bi jih storilci lahko uporabili za izvrševanje kaznivih dejanj, poudarjajo v PU Ljubljana in dodajajo, da se policisti pogosto soočajo s prevarami z bančnim računom in PIN kodo, kot tudi plačilom dostave izdelka, ki ga prodajajo ljudje. Gre namreč za plačilo preko spletne povezave, ki jo pošlje »navidezni kupec«, tako da je plačilo izvedeno na lažno spletno stran in ne na stran dostavnega podjetja.

PP Zagorje ob Savi

V torek so zagorski policisti prevzeli najden mobilni telefon, ki je bil vrnjen lastniku. Obravnavali so še travniški požar v Kotredežu, ki so ga pogasili gasilci. Kršitelju je bil zaradi kurjenja v obdobju razglasitve večje požarne ogroženosti izdan plačilni nalog.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče. Nato pa so spet prevzeli še en najden telefon in tudi tega vrnili lastniku. Kasneje so obravnavali še kršitev javnega reda in miru, kjer je znanec po telefonu nadlegoval oškodovanko, zaradi česar se je počutila prestrašeno. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V četrtek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, v katerem je nastala materialna škoda v višini približno 200 evrov. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo. Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri je nastala materialna škoda. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Posredovali so še v prometni nesreči z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju in v zvezi s tem še zbirajo informacije, prejeli pa so tudi obvestilo o nezanesljivi vožnji voznika Renault Twinga. Policisti so voznika izsledili, v postopku je bil pozitiven na hitrem testu za prisotnost drog, v nadaljevanju pa je odklonil strokovni pregled. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

SORODNI ČLANKI:

Nov primer izsiljevanja po spletu v Litiji. Policija svari: Ne sledite zahtevam izsiljevalcev!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X