3.1 C
Trbovlje
sobota, 4. decembra 2021
ZON.siAktualnoV Hrastniku priznanja najboljšim

V Hrastniku priznanja najboljšim

Občina Hrastnik praznuje svoj občinski praznik 3. julija, v spomin na gladovno stavko rudarjev leta 1934. Na sam dan praznika je v Delavskem domu potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2020. V kulturnem delu prireditve so nastopili: pevka Maruša Zmzlak, saksofonist Oskar Laznik, pianista Tadej Horvat in Kayoko Ikedar ter sopranistka Elvira Hasanagić.

Letošnje praznovanje je bilo prilagojeno času, v katerem živimo, z omejenim številom prisotnih, maskami in spoštovanjem priporočil NIJZ.

Priznanja so podelili župan, Marko Funkl, predsednica komisije za odlikovanja in priznanja Kristina Drstvenšek in direktorica Občinske uprave Hrastnik Ivana Assayed.

In kdo so dobitniki najvišjih občinskih priznanj?

Rdeči križ Slovenije – območno združenje Hrastnik je dobil Zlato priznanje Občine Hrastnik za humanitarno delo in izredno angažiranje v času razglašene epidemije COVID – 19, Bronasto priznanje Občine Hrastnik sta prejela Elizabeta Skočir za sočutno in požrtvovalno dolgoletno delo na področju paliative in družine ter Nejc Ašič za delo in uspehe na kulturnem področju.

Zlato županovo pero je letos dodeljeno Anji Prašnikar, za odličen uspeh s samimi peticami v vseh razredih OŠ ter za številne uspehe na različnih tekmovanjih in natečajih.

Hvala je mala beseda z velikim pomenom.

V imenu nagrajencev se je zahvalila predsednica Rdečega križa Slovenije – območno združenje Hrastnik, Belinda Ladiha. “Hvala je mala beseda z velikim pomenom, “ je poudarila v čustvenem nagovoru.

Nam pa je zaupala: “Veseli smo, da so v Hrastniku končno prepoznali pomembnost našega dela. Brez takšne dejavnosti, kot je Rdeči križ, danes, ta svet ne more obstajati. Menim, da res izpolnjujemo tisto, kar ljudje od nas od nas pričakujejo.” Ne glede na to, kaj bosta prinesla korona in bližnja prihodnost, je hrastniški Rdeči križ pripravljen. Imajo ekipo, ki se je izjemno izkazala v preteklih dogodkih in tako bo tudi vnaprej. Delo RK zajema še kup drugih obveznosti, vendar so pripravljeni biti vedno tam, kjer so najbolj potrebni.

Elizabeta Skočir- Erži, se je po 45 letih predanega dela, upokojila 1. januarja 2020. Bila je patronažna sestra, družbeno in humanitarno aktivna na številnih področjih. Občanom je bila dosegljiva ne glede na uro ali dan in prav zaradi te predanosti tudi sedaj, v teh negotovih časih, ko je sicer že upokojena, še vedno prejema ogromno klicev nekdanjih uporabnikov, ki prosijo za nasvet. Vedno je bila pripravljena pomagati tudi pri projektih, ki so ljudem, živalim ali naravi prijazni.

“Zdaj sta na vrsti moja dva vnuka in moje Prekmurje, ki ga bom zdaj lahko bolj pogosto obiskovala in se z veseljem ukvarjala s kmetijskimi deli” zatrjuje Erži, ki obožuje naravo.

Najmlajši dobitnik občinskega priznanja je Nejc Ašič, ki priznanje z veseljem deli s sodelavci, s katerimi že pet let skrbi za kulturno bogatejši Hrastnik.

“To priznanje si štejem kot kljukico, da delamo dobro in da imajo naši dogodki – od Slovenske note, do pesniškega večera ali do pogovornega večera – smisel. Zagotovo mi nocojšnje priznanje vliva elan, voljo in zanos, da izpeljemo skupaj še mnogo lepih projektov. Obljubljam!”

Zaradi epidemije so avdicijo Slovenske note letos malo prestavili. Uspeh pa vseeno ni izostal, saj je bilo kar štiriinštirideset prijavljenih. Nejc in sodelavci so poskrbeli, da je tudi med korono odmevala glasba. Šestnajst nekdanjih finalistov se je med seboj povezalo in priredilo spletne duete. Nejc, ki trenutno zaključuje magisterij iz psihologije, je v času epidemije vzpostavil tudi pogovorni šov v živo prek družabnega omrežja Instagram, kjer je gostil 32 različnih gostov in v času izolacije razveseljeval gledalke in gledalce z zanimivi pogovori na družbeno relevantne teme.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

FOTO: Čisto prava mala čarobna dežela, ki si jo lahko ogleda vsak

Ko se stemni, se v čarobni deželi prižgejo luči in srnice se usedejo pred hiško. Snežak se odpravi na pohod, lisička skrbno varuje strože...