22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Hrastniku le še ena volilna enota

V Hrastniku le še ena volilna enota

V Hrastniku po novem namesto dveh le ena volilna enota, so na včerajšnji seji odločili hrastniški občinski svetniki. Prav tako so potrdili, da bo v prihodnje v občinskem svetu sedelo 18 in ne več 20 svetnikov.

Nekateri so bili ostro proti, sklep pa je izglasovalo 17 od 20 svetnikov. S tem so se denimo izenačili z Zagorjem in Trbovljami, kjer imajo kljub večjemu številu prebivalcev, eno volilno enoto.

Poenostavitev postopkov ali padec demokracije?

Franc Bokal

“Padla je demokracija, zadevo smo centralizirali in prepustili postavitev strankam,” je prepričan občinski svetnik Franc Bokal (SD), ki bi sam raje predlagal tri volilne enote, “da bi bili izvoljeni svetniki zagotovo razporejeni po celotnem Hrastniku in bi lahko izpostavljali potrebe krajanov, kjer bi lahko vsak občan pocukal za rokav svojega izvoljenega svetnika.”

Zmanjšanje števila enot naj bi po mnenju predlagateljev pomenilo manj težav in lažjo izvedbo lokalnih volitev, saj se poenostavijo postopki za vlaganje kandidatur in ugotavljanje rezultatov. Zmanjšanje števila hrastniških svetnikov pa je smiselno zaradi manjšega števila prebivalcev, 9.269 Hrastničanov je bilo po podatkih Statističnega urada RS v začetku leta.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...