-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku bo občina pomagala pri plačilu položnic za ogrevanje

-- OGLAŠEVANJE --

Vrtoglavi zneski za plačilo daljinskega ogrevanja v Hrastniku pošteno presegajo zmožnosti najranljivejših posameznikov ali gospodinjstev. Že položnice za december so bile visoke, najhuje občane čaka na januarskih položnicah.

Na Občini so napovedali objavo razpisa, preko katerega bodo namenili denarna sredstva za plačilo položnic za daljinsko ogrevanje. Pomoč bo namenjena plačilu toplote v letu 2024, razpis pa je pripravljen na način, da bodo občani predložili tekočo položnico za mesec januar, lahko pa tudi kasnejše položnice.

Upravičenci bodo tisti z najnižjimi dohodki

Pomoč je namenjena vsem, ki so se zaradi visokih položnic za ogrevanje znašli v težki situaciji in so najemniki ali lastniki stanovanj, pravijo na Občini Hrastnik. Upravičenec, kadar gre za samsko osebo, ne sme presegati povprečnega mesečnega dohodka na osebo – torej 902,07 evra neto. Dohodki para ali družine v zadnjem trimesečju ne smejo presegati 679,51 evrov na osebo ali so kot družina upravičeno do otroškega dodatka do vključno 5. razreda ali državne štipendije do vključno 4. razreda, prav tako pa na dan vložitve vloge niso prejemniki socialnovarstvenih transferjev (denarna socialna pomoč, varstveni dodatek).

Po objavi razpisa bodo prosilcem na voljo tudi osebe, ki bodo pomagale pri pripravi dokumentacije za prejem pomoči.

Med samim razpisom bodo na voljo tudi osebe, ki vam bodo na razpolago za pojasnitev morebitnih nejasnosti in za odgovore na vprašanja:
· Suzana Venko – Občina Hrastnik; tel: 03 56 54 360, email: obcina.hrastnik@hrastnik.si
· Barbara Berglez – Center za socialno delo Zasavje, enota Hrastnik; tel. št.: 03 56 42 770; email: barbara.brglez@gov.si.
· Jasmina Hrstić – Rdeči križ Slovenije, območno združenje Hrastnik; tel. št.: 03 56 67 750; email: hrastnik.ozrk@ozrks.si

Ogrevanje v Trbovljah bo dražje, a še vedno cenejše kot …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --