-- OGLAŠEVANJE --

V Gabrskem se obetajo številne novosti

46 novih parkirnih mest, gozdni in zeleni pokopi, polje za pokop pripadnikov islamske verske skupnosti ter druge novosti so načrtovane v sklopu prenove pokopališča Gabrsko.

-- OGLAŠEVANJE --

500.000 evrov za prenovo

Po besedah vodje Komunalnega sektorja pri Komunali Trbovlje Tomislava Dolarja je projekt ocenjen na 500.000 evrov in se bo izvedel, ko bodo na voljo finančna sredstva, predvidoma do leta 2020.

Na Komunali so skupaj s strokovnimi službami občine Trbovlje ocenili, da pokopališče v Gabrskem z obstoječo infrastrukturo ne bo moglo več zadovoljevati potreb in želja občanov. Zato so v začetku leta naročili izdelavo idejne zasnove za posodobitev pokopališča v Gabrskem. “Trenutno je v fazi izdelave projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja,” pravi Dolar.

Gozdni in zeleni pokopi

Tudi v Trbovljah se družinski grobovi in klasični pokopi opuščajo, nadomeščajo jih predvsem žarni pokopi in pokopi s posipom pepela pokojnikov. Pojavile pa so se želje po drugačnih pokopih.

Zato bodo v Gabrskem uredili prostor za izvajanje gozdnih pokopov, zelenih pokopov, kostnico, preureditev prostora za brezimenski pokop (s posipom pepela pokojnikov) in tudi polje za pokop pripadnikov islamske verske skupnosti. “Na Komunali ne želimo razvrščanja grobov po verskem prepričanju, ampak sledimo trendom in želimo ponuditi občanom različne načine pokopov,” pojasnjuje Dolar.

Novo parkirišče na desni strani

V projektu obnove je predvideno tudi novo parkirišče s 46 parkirnimi prostori z dostopom do osrednjega dela pokopališča na vzhodni strani nad Vrtnarstvom Hodak. Poleg naštetega bodo projektanti podali projektne rešitve za obnovo napajanja fontan za zalivanje, razsvetljavo poti do grobnih parcel ter obnovo asfaltnih površin.

SORODNI ČLANKI:

Pokopališče postalo park. Sledi digitalizacija!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --