-- OGLAŠEVANJE --

V dveh mesecih 81 izbrisanih zaradi kršitev

-- OGLAŠEVANJE --

558 Zasavcev se je v prvih dveh mesecih letošnjega leta odjavilo iz evidenc Zavoda za zaposlovanje, od tega 388 zaradi zaposlitve, 81 pa so jih izbrisali zaradi kršitev obveznosti.

Niso iskali zaposlitve

76 so jih izbrisali, ker niso aktivno iskali zaposlitve, 2 sta odklonila primerno oziroma ustrezno zaposlitev, 2 sta kršila obveznosti, sprejete s pogodbo o vključitvi v program aktivne politike zaposlovanja, nam je podatke posredovala vodja območne službe Zavoda za zaposlovanje Trbovlje Lijana Vidic Ristič.

Februarja letos je bilo na na območni službi Trbovlje 3.320 registriranih brezposelnih oseb, od tega 1.244 Trboveljčanov, 772 Zagorjanov, 748 Litijanov in 556 Hrastničanov. V primerjavi s februarjem lani se je brezposelnost v Zasavju znižala za skoraj 17 %.

Na lastno željo se je odjavilo 35 oseb, od tega trije zaradi selitve v tujino. Zaradi prehoda v neaktivnost so jih odjavili 43, od tega se je 23 oseb upokojilo, 15 jih je prejemalo starševsko nadomestilo, ena oseba je umrla, ena pa je v zaporu.

Vir: ZRSZ

415 Zasavcev so v letu 2016 izbrisali zaradi kršitev obveznosti

V letu 2016 sta se po podatkih Vidic Rističeve iz evidenc zavoda skupno odjavila 3.402 Zasavca, od tega se jih je zaposlilo 2.370, 415 pa so jih izbrisali zaradi kršitev obveznosti. Največ kršiteljev, to je 408 jih ni bilo aktivnih iskalcev zaposlitve, 3 so odklonili ustrezno zaposlitev, eno osebo pa so na zavodu izbrisali zaradi dajanja neresničnih podatkov.

SORODNI ČLANKI:

NEVERJETNO: Lani rekordno število zaposlitev v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --