27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoTudi v litijskih koncih bodo licitirali smrečice

Tudi v litijskih koncih bodo licitirali smrečice

Po tem, ko so v Šmartnem pri Litiji, nedaleč stran od samega mesta Litija, pripravili praznično zgodbo, ki je bila občanom v decembrskem času vidna navzven, sedaj začenjajo drugi del zgodbe in ta se nanaša na licitacijo smrečic.

S ponedeljkom, 24. januarjem se namreč začne sklepni dogodek, s katerim se bodo zbirala sredstva v zameno za odslužene iglavce, zbran denar za posamezno smrečico pa bo namenjen društvu ali organizaciji, ki je smrečico okrasilo.

Letošnjo licitacijo za dober namen je omogočila Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Javnim zavodom Bogenšperk. Kot v preteklem letu, tudi letos sodelujejo s podjetjem Zeleno drevo, ki drevesca vzgaja na naraven način, brez kemičnih sredstev in poskrbi, da ta ob koncu praznikov ne končajo na odpadu, ampak gredo nazaj v nasade in tam rastejo do naslednjega decembra.

Spomnimo se, kako je bilo…

Praznično podobo Staretovega trga je v preteklem decembru oblikovalo prav posebno doživetje. Središče Šmartna so zavzele smrečice, ki so jih po lastnem navdihu okrasila društva, zavodi in organizacije, ki pomembno gradijo in bogatijo kulturno, družbeno in civilno sfero Občine Šmartno pri Litiji.

Tematika okrasitve v decembru 2021 je bil »optimizma poln pogled v prihodnost«, posamezna društva pa so na smrečicah pustila svoj izvirni pečat, predvsem pa so poskrbela, da je decembrsko vzdušje zaživelo v znamenju povezovanja in solidarnosti.

Kako sodelovati?

Možnosti, kako se lahko vključite v licitacijo je več, in sicer:

  • preko družbenega omrežja Facebook: na strani Turizem Šmartno pri Litiji pod izbrano fotografijo smrečice v objavi zapišite vsoto, ki jo želite donirati.
  • na oglasni deski pred TIC-om na Staretovem trgu 25. Vsote z oglasne deske bodo prenesli na Facebookov kanal in obratno.

Izklicna cena je 60 evrov. Organizatorji iz javnega zavoda Bogenšperk svetujejo, da “spremljate licitacijo, saj se lahko zgodi, da kdo za vami ponudi še večjo vsoto,” in dodajajo še pojasnilo, da bodo licitatorje, ki bodo ponudili zadnjo ceno, kontaktirali in se z njimi dogovorili za prevzem smrečice.

Komu bodo torej namenjena sredstva?

Pri prazničnem okrasu Šmartna so letos sodelovali Društvo invalidov Litija – Šmartno, Društvo diabetikov Litija – Šmartno, Osnovna šola Šmartno, Dom Tisje, Društvo upokojencev Šmartno, KUD Vajkard, Vinogradniško društvo ŠTUC, KD Tamburaški orkester Šmartno, KLIŠE, Društvo za razvoj podeželja LAZ, PGD Šmartno pri Litiji, Vrtec Ciciban in Pevsko društvo ZVON. S sodelovanjem na licitaciji tako lahko vsakdo podpre delovanje zgoraj naštetih.

Za dodatne informacije so vam organizatorji licitacije na voljo na 041 874 909 ali 01 898 78 67.

SORODNI ČLANKI:

Zbirajo za vrtec: Novoletne smrečice iz Šmartnega na licitaciji

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X