-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski svetniki so bili tokrat bolj redkobesedni

-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljski občinski svetniki so se na zadnji seji med drugim seznanili z letnimi poročili o delu trboveljskih javnih zavodov in nekaterih društev, razpravljali so o predlogu novega odloka za ureditev javnega podjetja Komunala Trbovlje, potrdili nagrade za delovno uspešnost direktorjem zavodov in ravnateljem in sprejeli nekaj menjav predstavnikov občine v svetih zavodov. 

Poročila o lanskem delu je za sejo občinskega sveta pripravilo 13 javnih zavodov, poleg njih pa še PGD Trbovlje-mesto, Društvo prijateljev mladine in Rdeči križ Slovenije območno združenje. Na občini so zadovoljni, da so vsi javni zavodi poslovali z dobičkom, ki je bil celo za 200 odstotkov višji kot leta 2020. “Zasavske lekarne in Zdravstveni dom Trbovlje predstavljata 64 odstotkov vseh prihodkov javnih zavodov,” je ob predstavitvi povedal v.d. direktorja občinske uprave in glavni finančnik Miran Skobe. 

Z dobičkom lahko prosto razpolagajo

Direktor ZD Denis Tomše je utemeljil nov delovni čas Centra za duševno zdravje odraslih.

Županja Jasna Gabrič je ob tem dodala, da pozitivina bilanca nakazuje, da so javni zavodi dobro poslovali in bili ustrezno financirani, na občini pa dobička niso vzeli nazaj, ampak ga lahko zavodi in društva porabijo za kar sami menijo, da ta sredstva potrebujejo. 

V nadaljevanju so občinski svetniki med drugim potrdili tudi novo organizacijo delovnega časa Centra za duševno zdravje odraslih v ZD Trbovlje, ki bo odslej delal le v dopoldanskem času. Direktor Denis Tomše je predlog utemeljil z dejstvi, da večina centrov za duševno zdravje dela v dopoldanskem času, saj je v tem času aktivnejša tudi dnevna rutina pacientov. Poleg tega je obravnava v dopoldanskem času zanje tudi varnejša, ocenjujejo v ZD Trbovlje, saj je v tem času lažje odrediti asistenco policije ali nujno medicinsko pomoč, pacienti pa so običajno tako ali tako doma, ker gredo redko iz stanovanja ali hiše. 

Glasovali so brez dvomov in večjih razprav

Občinski svetniki so med drugim potrdili tudi nov pravilnik za razvoj kmetijstva in podeželja v občini Trbovlje za obdobje 2021-2023, s katerim bodo kmetom pomagali z do 50-odstotnim sofinanciranjem naložb v kmetijsko gospodarstvo. Za eno leto so podaljšali tudi Strategijo razvoja občine 2014-2022, ker se zaradi zamika financiranja projekti iz strategije še izvajajo, zato bo prihodnje leto primernejše za izdelavo nove strategije, je pojasnila Gabričeva. “Projekti, ki jih projektiramo zdaj, na primer za obnovo knjižnice in glasbene šole, se bodo izvajali med letoma 2022 in 2026. Do konca leta bo tudi več znanega glede sredstev za premogovne regije, tako da se bo do leta 2026 občina morala potruditi, da bomo dobili denar za te projekte,” je dejala Gabričeva. 

Brez ugovarjanja so občinski svetniki potrdili tudi nagrade za delovno uspešnost direktorjev javnih zavodov, ravnateljev šol in vrtca v minulem letu, seznanili so se z zaključnim računom občine za leto 2021 in z uresničevanjem načrta za projekt Občina po meri invalidov. Prav tako so potrdili predlog, da častni občan občine Trbovlje letos postane Slavko Stošicki in da se Prvojunijska nagrada posthumno podeli fotografskemu mojstru Stanetu Weissu. 

Trotovšek se je tudi tokrat opravičil in ga na seji ni bilo

Nasta Doberlet Bučalič bo občino zastopala v SBT.

V svetih javnih zavodov so opravili tudi nekaj menjav članov, ki predstavljajo občino, in sicer je Tomaž Trotovšek, ki se je tudi tokrat opravičil za sejo, odstopil iz svetov zavodov v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ter v Zasavskem muzeju. Nadomestili ga bosta Anita Lukenda in Anja Vidergar. Vršilec dolžnosti direktorja občinske uprave Miran Skobe je odstopil iz sveta zavoda Splošne bolnišnice Trbovlje, nadomestila ga bo Nasta Doberlet Bučalič, Sebastjana Ledineka pa bo v nadzornem svetu Komunale Trbovlje nadomestil Bruno Šurina. 

Občinski svetniki so podali tudi soglasje k imenovanju Vesne Kralj na mesto ravnateljice Srednje poklicne in tehniške šole Trbovlje. Profesorica zgodovine in geografije na omenjeni šoli bo tako nadomestila dolgoletno ravnateljico Marjetko Bizjak. 

SORODNI ČLANKI:

Trotovšek odstopil, Komunala pa v velikih finančnih težavah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --