-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljska podžupanja prve dokumente za zasavski turizem pripravila že pred 20 leti

-- OGLAŠEVANJE --

Delo na občini ji ni tuje, saj je na občini sedela s kar dvema trboveljskima županoma in kratek čas tudi z županjo. Potem 3 leta še v Delavskem domu, zadnja 4 leta pa je zaposlena v zasebnem sektorju. Svoje kandidature na tokratnih lokalnih volitvah sama ne opredeljuje kot vstop v politiko, bolj gre za podporo županu Zoranu Pozniču in delu za svetlo prihodnost, ki je bistvo Kameratšaft kampanje, nam pojasni.

»To, da bom podžupanja ni bilo v planu, ampak je prišlo po naravni poti,« pove nepoklicna podžupanja, ki še vedno ostaja zaposlena v zasebnem sektorju. Njeno delo je razgibano, terensko in sezonsko, zato lahko uspešno združuje obe funkciji.

»O turizmu tukaj razmišljam že preko 20 let.«

Vesna Jesih je Trboveljčanka, vezana s Trboveljčanom, s katerim ima sina – Trboveljčana. Tako se v šali predstavi in pove, da je po srednji šoli, ki jo je zaključila v domačem kraju, odšla na študij turizma v Portorož, kjer pa je vsaka njena seminarska naloga vključevala Trbovlje. Nekakšen logičen zaključek je bila diplomska naloga na temo razvoja turizma na podlagi dediščine v Trbovljah.

Na Občini pokriva družbene dejavnosti v najširšem pomenu besede – to so ljudje, društva, zavodi, dogodki in seveda njena prva tema – turizem.

Če bi morala izpostaviti tri najbolj pomembne točke, ki so na njeni službeni mizi v zadnjih dneh, kot prvo navede turistični razvoj. »Ker so si župani končno podali roke, smo takoj začeli s prvimi aktivnostmi, da Zasavje združimo – vsaj v turizmu. Naša mesta so si blizu po zgodovini, dediščini in tudi lokaciji in smiselno je, da to povežemo.« Prvi vzvodi so bili storjeni že v lanskem letu, ko je Vesna postala predsednica regionalne turistične zveze Kum in so se povezali od Litije do Radeč ter prvič skupaj nastopili na sejmu.

Zasavske občine dorekle prve skupne projekte

S sosednjima občinama smo dorekli prve projekte, nam zaupa Jesihova. In prvi takšen primer bodo kulinarični festivali, ki jih imajo vse občine jeseni. Tako se bo v septembru dobro jedlo in pilo in to vsak vikend v drugi občini. Od Funšterca, Grenadirmarša do Ajmohtijade bodo dogodki, ki naj bi jim dorekli skupno promocijo, skupno rdečo nit – lokacija pa vsakič v drugi občini – seveda zasavski.

Še en skupen nastop bo največja slovenska razstava likovnih del Majski salon, ki bo v sredini junija in tokrat prvič ne na eni lokaciji, temveč na treh – Trbovlje, Zagorje in Hrastnik.

»Razmišljamo tudi še o združitvi in povezovanju drugih vsebin. Moramo najprej pokazati občanom, da lahko dihamo pod eno streho,« odločno poudari trboveljska podžupanja, ki je prepričana, da bo to vsekakor temelj turizma v Zasavju.

Pod okriljem naše sogovornice so tudi društva, ki so jim, kot pravi Jesihova, bila sredstva v zadnjih letih okrnjena. »Vseeno pa so mnogi bili aktivni v svojih dejavnostih in tako lahko rečemo, da imajo otroci v Trbovljah denimo možnost trenirati skoraj vsak šport, enako velja za kulturne dejavnosti.« Obljubila je, da bo v naslednjem proračunskem letu več denarja namenjenih prav društvenim dejavnostim. »Treba je tistim, ki so pripravljeni popoldan po službi še kaj narediti za družbeno življenje v Trbovljah, pomagati vsaj s finančno podporo njihove vsebine.«

Tik pred prvojunijskim praznikom pa so seveda v ospredju dogodki, ki so jih pripravili za vse generacije in vse okuse. Sestavljajo tudi že načrte za poletni oder med mladinskim centrom in delavskim domom, ki je lani več kot uspel, zato ga bodo letos še dopolnili.

Ob vsem tem pa podžupanja skupaj z ekipo pripravlja tudi projekte in razpisno dokumentacijo. “Želimo si urediti območje na Kipih. Občina je velik del zemljišč v okolici odkupila, zdaj pa pripravljamo nekaj krožnih poti, ki jih bomo opremili s tablami, zemljevidi in aplikacijo ter klopmi in koši za smeti.” Na razpis skupaj s sosedi Hrvati bodo prijavili tudi Downhill bike traile, želja pa je, da bi na Kipah nekoč zgradili pumptrack in motorični park za otroke.

S turistično zvezo Kum nov poskus razvoja zasavskega turizma

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --