-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljčani samovoljni odpeljali smeti v Celje, zdaj je sodišče odločilo! Kdo bo nosil odgovornost, kdo plačal za napake?

-- OGLAŠEVANJE --

Spomnimo, v minulem mandatu se zasavski župani nikakor niso uspeli uskladiti. Še najmanj na področju odlaganja smeti in Ceroza, kjer so lastniki vse zasavske občine in še Radeče. Spori na sodišču pa kažejo vse bolj jasno sliko …

Iztok Hribovšek in Jasna Gabrič

Trboveljčani so samovoljno najprej izstopili iz družbe Ceroz, pa se je to pokazalo, da ne gre kar tako. Potem so še smeti namesto na Marno začeli voziti v Celje. Zoper Občine Trbovlje, natančneje zoper njenih odločitev, so skupaj stopile ostale občine in vložile tožbo. “Odločitev sodišča je, da se Odlok o koncesiji za opravljanje obveznih občinskih gospodarskih javnih služb obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganje ostankov predelave in odstranjevanja komunalnih odpadkov v Občini Trbovlje v nekaj členih odpravi,” pojasnijo na trboveljski občini, kjer so z odgovorom zelo skopi.

Občane zanima, kdo bo nosil posledice. Odgovori skopi.

Po naših neuradnih informacijah naj bi stroške sodišča pripisali Občini Trbovlje, še bolj pa nas je zanimalo, kakšni stroški so nastali v celotnem postopku, a tega na Občini ne komentirajo “saj zadeva še ni zaključena.” 

Kot pravijo, dejanski pomen odločitve sodišča še preučujejo, informacije pa bodo javnosti posredovali naknadno. Je pa ob tem župan Zoran Poznič zagotovil, da se bodo o nadaljnjih postopki dogovarjali skupaj z občinami soustanoviteljicami.

Kaj to pomeni za odvoz smeti in kaj za zasavsko odlagališče, če se planirana količina pripeljanih smeti zdaj zaradi Trbovelj (spet) spremeni, smo preverjali tudi na Cerozu, kjer nas je direktor Enes Rakovič usmeril na lastnike, občine ustanoviteljice, ki so pristojne za odločitve in tudi informacije.

Prav nič zgovorni na to temo niso niti v Hrastniku, kjer si zaradi lokacije odlagališča lastijo zlati, odločilni glas. Kot pravijo, “Odločitev sodišča pritrjuje stališčem, ki smo jih zagovarjali.” Ob tem pa še potrdijo izjavo trboveljskega župana, da z občinami – tokrat vsemi – iščejo rešitev, sprejemljivo za vse. Predvsem pa, dodajo: “Prav tako je naša želja, da se prekine komunikacija preko odvetniških družb in prepričani smo, da lahko vsi skupaj najdemo ustrezne in dobre rešitve. Tako glede odpadkov kot tudi glede stroškov postopkov.”

Ceroz: narok v zvezi s tožbo proti Občini Trbovlje spet prestavljen – tokrat na december

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zagorski taborniki že 40 let: “taborniki niso le društvo, je način življenja.”

Beno Omahne, ki je organizator dogodka pravi, da "taborniki niso le društvo, je način življenja." Ob 40. obletnici delovanja zagorskih tabornikov so se prireditve...
-- OGLAŠEVANJE --