-- OGLAŠEVANJE --

Toča klestila po naseljih; v eni sami občini preko 40 objektov naluknjanih

Na območju radeške občine je sinočnje neurje povzročilo nemalo težav, ki pa jih gasilci, civilna zaščita in krajani še vedno odpravljajo. Veter je podiral drevesa, poškodovanih je med 40 in 50 objektov (ostrešij), trda gmota z neba je razbijala avtomobile, poljščine so uničene. Trenutno se 23 gasilcev trudi z odpravljanjem posledic na terenu, dela potekajo na 15 objektih.

-- OGLAŠEVANJE --

Malce pred sedmo uro zvečer je območje zlasti Jagnjenice in Svibna zajelo neurje z močnim dežjem, vetrom in točo. Medtem, ko je v Vrhovem in Radečah povečini močno deževalo, pa je bilo precej huje na Jagnjenici, v Zagradu, na Počakovem in na Svibnem. Voda je drla tako močno, da je infrastruktura ni bila zmožna sproti odvajati, območje Svibna je bolj izrazito podvrženo toči.

“Najhuje je bilo v Svibnem in Zagradu, kjer so na dveh lokacijah strešne kritine uničene v celoti,” je povedal poveljnik Gasilske zveze Radeče Damjan Gomboc, ki je dodal, da je štab te velike intervencije, v kateri je bilo na pomoč klicanih skozi serijo dogodkov celotno radeško gasilstvo, vzpostavljen v gasilskem domu PGD Jagnjenica.

Na terenu so gasilci iz PGD Radeče, Pgd Jagnjenica, PGD Vrhovo in PGD Svibno, po strehah se s prekrivanjem trudi 23 operativcev, skupaj z osebje v štabu jih dela že vse od sinoči (v vmesnimi nekaj urami za počitek) okrog 30. Vodja intervencije je poveljnik PGD Radeče Janez Sonc ml..

Na pomoč je v radeško občino prišlo dvigalo, nameščeno na vozilu Civilna zaščite, v dogovarjanju so, da se jim pridruži še dvigalo domačega električarja s Hotemeža, saj je vso delo praktično najbolj nujno po strehah in pred morebitnimi novimi padavinskimi pošiljkami bi radi gasilci vsaj osnovno zaščiti karseda največ poškodovanih objektov.

Odtrgalo enega glavnih cevovodov – v Radečah in Vrhovem brez pitne vode

Zaradi posledic neurja je že zjutraj Komunala Radeče obvestila vse uporabnike pitne vode iz vodovodnega sistema Radeče, da je zaradi posledic neurja prekinjena dobava vode zaradi poškodbe cevovodov.

Ob vzpostavitvi dobave vode je uveden ukrep prekuhavanja vode in izpiranje hišnega omrežja (v primeru motne vode ). Ukrep velja do preklica.

So pa na pomoč ob pomanjkanju pitne vode znova priskočili gasilci; namreč dve gasilski cisterni sta locirani na dveh lokacijah – ena v središču mesta (nasproti občinske zgradbe na parkirišču) in drugi v središču Vrhovega, kjer imajo prav tako parkirišče ob gostinskem objektu in pekarni. Gasilci krajanom v prineseno embalažo točijo vodo.

Na terenu vse enote PGD Trbovlje – mesto in zagorski gasilci

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --