17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoTik pred dražbo ustavili postopek

Tik pred dražbo ustavili postopek

Izvršilni postopek je bil ustavljen že nekaj dni pred izvršitvijo dražbe, nam pojasni odvetnik Blaž Guna, ki je v postopku zastopal podjetje Gip Beton MTO. Podjetje je namreč iz lastnih sredstev poplačalo dolg v višini slabih 20.000 evrov, ki ga je imelo do Nove ljubljanske banke.

Predmet prodaje na javni dražbi, ki bi se morala izvršiti 22. novembra na trboveljskem sodišču, je bil proizvodno – poslovni kompleks v Kisovcu, katerega vrednost je bila ocenjena na 177.000 evrov.

Do dražbe je prišlo, ker naj bi podjetje Gip Beton, menda zaradi sodelovanja podjetij v preteklosti, prevzelo dolg podjetja Forgrad – v stečaju iz Kisovca, je takrat pojasnil Guna.

Novi zapleti

Elektrarna na strehi omenjene nepremičnine v Kisovcu, ki se je znašla na dražbi, je v lasti podjetja Forgrad – v stečaju, se bo pa v prihodnosti prodala v okviru stečajne mase, nam pojasni stečajni upravitelj Forgrada Tomaž Kos.

Podjetji Gip Beton MTO in Forgrad sta v preteklosti imeli dogovor o služnostni pravici glede postavitve in vzdrževanja elektrarne. Bo pa moral dogovor doseči tudi novi lastnik, v kolikor bo želel dostopati do elektrarne, predvideva Guna.

Javna dražba zaradi elektrarne na strehi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nobena zasavska občina brez okužb

Če smo še pred kakšnim tednom poročali o tem, da je Zasavje skoraj brez okužb s koronavirusom in da v treh občinah ni bilo...