-- OGLAŠEVANJE --

300.000 evrov za kisovški elektrarni

Na javni dražbi bodo že drugič poskušali prodati mali fotonapetostni elektrarni kisovškega podjetja Forgrad - v stečaju. Ponudbe sprejemajo do nedelje, 8. maja.

-- OGLAŠEVANJE --
Tomaž Kos
Tomaž Kos

Izklicna cena za dve elektrarni, ki se prodajata v kompletu po načelu videno – kupljeno, znaša 304.665 evrov. Po besedah stečajnega upravitelja podjetja Forgrad – v stečaju Tomaža Kosa pa zaenkrat tudi v drugem poskusu prodaje še ni nobenega interesa morebitnih kupcev.

Pogodba z Borzenom in GEN-I

78 kW fotonapetostna elektrarna Fograd je postavljena na strehi industrijskega objekta na naslovu Borovniško naselje 7, ki je v lasti kisovškega podjetja GIP BETON MTO. Druga, 42 kW fotonapetostna elektrarna pa je postavljena na strehi stanovanjskega in gospodarskega objekta na naslovu Tirna 23 v Savi pri Litiji; lastnik objekta je fizična oseba Franc Molka.

Obe fotonapetostni elektrarni sta priklopljeni na distribucijsko omrežje in imata sklenjeno pogodbo o zagotavljanju podpore z družbo Borzen, prva do 30. 11. 2025, druga pa do 31. 3. 2026. Prav tako imata obe elektrarni sklenjeno pogodbo o prodaji in nakupu električne energije z družbo GEN-I, ki poteče konec letošnjega leta.

Forgrad, PISO1

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --