25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualno300.000 evrov za kisovški elektrarni

300.000 evrov za kisovški elektrarni

Na javni dražbi bodo že drugič poskušali prodati mali fotonapetostni elektrarni kisovškega podjetja Forgrad - v stečaju. Ponudbe sprejemajo do nedelje, 8. maja.

Tomaž Kos
Tomaž Kos

Izklicna cena za dve elektrarni, ki se prodajata v kompletu po načelu videno – kupljeno, znaša 304.665 evrov. Po besedah stečajnega upravitelja podjetja Forgrad – v stečaju Tomaža Kosa pa zaenkrat tudi v drugem poskusu prodaje še ni nobenega interesa morebitnih kupcev.

Pogodba z Borzenom in GEN-I

78 kW fotonapetostna elektrarna Fograd je postavljena na strehi industrijskega objekta na naslovu Borovniško naselje 7, ki je v lasti kisovškega podjetja GIP BETON MTO. Druga, 42 kW fotonapetostna elektrarna pa je postavljena na strehi stanovanjskega in gospodarskega objekta na naslovu Tirna 23 v Savi pri Litiji; lastnik objekta je fizična oseba Franc Molka.

Obe fotonapetostni elektrarni sta priklopljeni na distribucijsko omrežje in imata sklenjeno pogodbo o zagotavljanju podpore z družbo Borzen, prva do 30. 11. 2025, druga pa do 31. 3. 2026. Prav tako imata obe elektrarni sklenjeno pogodbo o prodaji in nakupu električne energije z družbo GEN-I, ki poteče konec letošnjega leta.

Forgrad, PISO1

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X