-- OGLAŠEVANJE --

STPŠ 60 let: Pismo v časovni kapsuli

-- OGLAŠEVANJE --

Spoštovani zanamci!

Ko boste v letu 2041 odpirali to kapsulo in jemali iz nje, kar danes, 23. 12. 2021, polagamo vanjo, boste vedeli, česar mi danes ne moremo:

Kako je v letu 2041, ko praznujete 80-letnico, na naši šoli, Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje? Se še tako imenuje? Še izobražujete v programih elektrotehnik, strojni tehnik, tehnik računalništva, avtoserviser, inštalater strojnih inštalacij, oblikovalec kovin – orodjar, pomočnik v tehnoloških procesih? So se zelo spremenili, preoblikovali? Ste nadgradili kak program, kakšnega zamenjali?

Koliko dijakinj in dijakov je na šoli? (Danes 309.) Upamo, da je deklet kaj več kot samo šest. Koliko vas je učiteljic in učiteljev? Danes trideset, vseh zaposlenih pa štirideset. V dveh stavbah smo, na dveh lokacijah.

Še izobražujete tudi odrasle? Ali je Center za promocijo obnovljivih virov energije in trajnostni razvoj, ki ga načrtujemo, zaživel?

Ali pouk v celoti poteka v šoli? Koliko je učenja na daljavo, kombiniranega pouka?

Upamo, da se časi korona virusa (COVID-19), ki nas tako omejujejo, niso več ponovili in lahko živite brez mask, brez predpisane medsebojne razdalje, da se lahko objamete in si stisnete roke brez bojazni okužbe, ki je za nekatere lahko pogubna.

Ali šola še slovi po tem, da na njej posvečamo pozornost vsakemu dijaku, da dijaki niso številke, da združujemo tehniko in srce?

Upamo, da še znate biti solidarni, da uživate v skupnem delu, v sodelovanju, da še čutite pripadnost šoli.

Ali je ravnateljica ali ravnatelj tako ponosen na kolegice in kolege tako, kot sem lahko jaz? In na dijakinje in dijake, ki so odgovorni, imajo srce in ravnajo, kot je prav? Je znanje še vrednota?

V tem letu smo praznovali 60-letnico šole. Slovesnost smo zaradi epidemioloških razmer morali prestaviti na naslednje leto. Naš moto ob praznovanju je bil:  Na trdnih temeljih rastemo do zvezd. So temelji, ki smo jih tudi mi pomagali graditi, tako trdni, da so za vas zvezde blizu, da tudi sami postajate zvezde in žarite zase in za druge?

In predvsem – ali živite v času, kakršnega si želite? So ljudje srečni? Varni? Optimistični? Koliko je tistih na obrobju in – ali jih vidite? Ali nam morda zamerite, da česa nismo naredili ali nismo naredili drugače?

Kaj pa boste vi dodali v kapsulo (in storili v življenju) za naslednjih 20 let, da bodo lahko leta 2061 ob 100-letnici šole odgovori na vaša vprašanja takšni, da bi razveselili tudi nas?

Želim vam lepo praznovanje častitljive obletnice. Naj vas spremlja vera v mladega človeka, v znanje in v srce.

Marjetka Bizjak, ravnateljica

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Vse kar zadnjih 100 let nastaja v Trbovljah, temelji na uporu

Vse kar je v zadnjih 100 letih v Trbovljah nastalo in nastaja, po mnenju Pozniča, v resnici temelji na uporu. »Na uporu proti revščini,...
-- OGLAŠEVANJE --