-- OGLAŠEVANJE --

Štiri medalje iz tekmovanja enega bolj priljubljenih športov trboveljske mladine

-- OGLAŠEVANJE --

Tekma vzhodne lige v težavnostnem plezanju je v Brežicah potekala prejšnjo soboto. Udeležili so se je tudi tekmovalci Alpinističnega odseka Planinskega društva Trbovlje. Osvojili so kar štiri medalje.

“V Trbovljah je med mladimi športno plezanje zelo priljubljeno, saj v Alpinističnem odseku pri Planinskem društvu Trbovlje trenira več kot 65 otrok in mladostnikov iz Zasavja. Zavzeto in marljivo trenirajo, nekateri tudi po 4 do 5-krat tedensko. Redno se udeležujejo tekmovanj vzhodne lige, na katerih je v povprečju 300 tekmovalcev v različnih kategorijah. Klub ima 28 registriranih tekmovalcev, ” uvodoma razložijo v AO Trbovlje.

Tekme v Brežicah se je udeležilo 11 zasavskih tekmovalcev. Varovanci Nadje Korinšek in Ervina Mlakarja so osvojili zlato, srebrno in dve bronasti medalji. V kategoriji starejše cicibanke je, med 38 tekmovalkami, prvo mesto osvojila Lili Kralj ter tako v Zasavje prinesla zlato medaljo. V isti kategoriji je tekmovala še Mila Hernaus in zasedla 28. mesto. Leto starejše Katja Bizjak, Tea H. Šparemblek in Emma Naglav so med 43 tekmovalkami osvojile četrto, in dvakrat osmo mesto. Karolina Rebernak je z drugim mestom dodala srebrno medaljo v kategoriji starejše deklice.

Zala Knez je pri mlajših deklicah dosegla 11. mesto. V kategoriji mlajše deklice sta tekmovali še leto starejši Lara Trebušak, ki je osvojila 3. mesto in Ana Leila Vajdič, ki je končala na osmem mestu. Pomerile so se z 29-imi nasprotnicami.

Še eno bronasto medaljo je v kategoriji starejši dečki osvojil Urh Pertinač Baš. Premagal je 19 drugih tekmovalcev. Med kadeti pa je tekmoval Mark Milar in dosegel 9. mesto.

Vzhodna liga je prvenstvo v športnem plezanju. Namenjeno predvsem mlajšim kategorijam (9-15 let), lahko pa se ga udeležijo tudi srednješolci. Z udeležitvijo želijo tekmovalcem omogočiti nabiranje tekmovalnih izkušenj za kasnejši lažji prehod na tekme državnega prvenstva. Športno plezanje postalo olimpijski šport z disciplinami težavnost, balvansko in hitrostno plezanje. Naslednja tekma v težavnostnemu plezanju pa bo marca v Športni dvorani na Polaju v Trbovljah.

Podmladek trboveljskih plezalcev zablestel v športnem plezanju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --