-- OGLAŠEVANJE --

Stavbo na novo oblekli, naslednja točka je pediatrična ambulanta

-- OGLAŠEVANJE --

H koncu se bliža največji projekt edine javne zdravstvene ustanove v občini Radeče v zadnjih 30 letih. Potekajo namreč še zadnja zaključna dela, s katerimi je postal ZD Radeče prenovljen v skladu z zahtevami, ki jih predpisuje evropska direktiva o energetski učinkovitosti objektov.

Dela, povezana z energetsko sanacijo stavbe, so se začela sredi letošnjega junija, končana pa so skorajda v celoti – kar je še ostalo nedokončano, mora biti zaključeno do 4. oktobra, torej še ta teden.

Stavba ZD Radeče ima štiri nadstropja. V kletnih prostorih je kurilnica, garaže, pralnica,
skladišče/arhiv in fizioterapija, v ostalih nadstropjih so prostori namenjeni zdravstvenim dejavnostim in administrativne pisarne.

S fasado in zamenjavo oken do prihranka 3.000 evrov na leto

Na ovoju zgradbe so izvedli sanacijo zunanjih sten, torej prezračevane fasade in kontaktne fasade, zamenjali so stavbno pohištvo in uredili toplotno izolacijo podstrešja.

V končnem poročilu Razširjenega energetskega pregleda za objekt Zdravstveni dom Radeče (vir: Energo Jug) so predpostavili, da bo ob zgoraj opisanih izvedenih investicijskih ukrepih prišlo na letni ravni do zmanjšanje rabe energije za ogrevanje (skoraj 53.000 kWh), kar na stroškovni ravni pomeni letni prihranek v višini tri tisoč evrov.

Vrednost investicije znaša 670 tisoč evrov, od tega je Ministrstvo Republike Slovenije za infrastrukturo prispevalo slabih 240 tisočakov, Občina Radeče je primaknila dobrih 150 tisoč evrov in zasebni lastniki nekaj manj kot 30 tisoč evrov, Zdravstveni dom Radeče pa četrt milijona evrov.

Franci Čeč, direktor ZD Radeče, Vesna Bregar, predsednica Sveta uporabnikov ZD Radeče in Tomaž Režun, župan Občine Radeče

“Z zaključkom te investicije Zdravstveni dom Radeče izkazuje dodatno zavezanost k skrbi za lepše in bolj zeleno okolje in še naprej sledi ciljem trajnostnega razvoja, saj se na takšen način zagotavlja večja energetska učinkovitost, višji prihranki pri stroških energentov in nižji stroški vzdrževanja,” pravi direktor Zdravstvenega doma Radeče Franci Čeč.

Investicij še ni konec: prenova pediatrije, zobozdravstvena ambulanta, center za krepitev zdravja

Franci Čeč, direktor ZD Radeče

V zadnjih letih je bil Zdravstveni dom Radeče ob podpori domače lokalne skupnosti in ob uspešnih kandidiranjih na različnih razpisih deležen kar nekaj velikih projektov: ureditve centra za starejše Dobra energija, prenove parkirišča, zamenjave strešne kritine in umestitve fotovoltaične elektrarne na streho objekta, prenove laboratorija in energetske sanacije.

Kot je povedal direktor ZD Radeče Franci Čeč, jim ambicij za prihodnost ne manjka. “Naslednje, česar se bo potrebno lotiti, bo prenova pediatrične ambulante s preureditvijo čakalnice, vzpostavitev zobozdravstvene ambulante v prostorih OŠ Radeče in nadaljevanje prizadevanj za ureditev Centra za krepitev zdravja,” opiše direktor kratkoročne načrte.

SORODNI ČLANKI:

Konec tedna začetek del na ZD Radeče

Radečani kot edini v Sloveniji vzorčni primer

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Nova direktorica zagorske knjižnice se bo osredotočila na ranljive skupine

Svet knjižnice je na svoji aprilski seji za novo direktorico knjižnice izbral kandidatko Tadejo Casagrande. S programom dela in načrtom razvoja zavoda za novo...
-- OGLAŠEVANJE --