-- OGLAŠEVANJE --

Sramota sredi mesta ostaja

Še en projekt ki bo, kot kaže, neuresničen za vekomaj končal v arhivih. Za prenovo spomeniško zaščitene rudarske kolonije Njiva, ki sta jo že leta 2008 zastavila podjetje Spekter in občina Trbovlje, ni namenjenega denarja.

-- OGLAŠEVANJE --

“Na Njivi je še vedno nekaj etažnih lastnikov in nekaj najemnikov Spektra, ki živimo v dotrajanih objektih, v katerih so podgane, v njih smrdi po vlagi in greznicah pred stavbo. Kdaj bomo stanovalci tega kulturno pomembnega dela mesta uvrščeni med enakopravne in človeškega dostojanstva vredne meščane občine Trbovlje,” sprašuje stanovalka Njive.

Kaj namerava večinski lastnik?

Spekter
Spekter

Na občini Trbovlje so nam že pred časom sporočili, da razpolagajo s 7 stanovanji, ki se nahajajo v koloniji Njiva, glede katere že nekaj let potekajo dogovori glede obnove oziroma rušitve: “Upoštevajoč to dejstvo so bila stanovanja izpraznjena in jih niti ne obnavljamo niti ne vseljujemo, saj še vedno ni znano, kaj namerava večinski lastnik, to je RTH oziroma podjetje Spekter, na tem območju storiti.” 

Po večkratnih povpraševanjih so nam na RTH le povedali, da s projektom prenove mestnega jedra in obnove objektov na Njivi ne bo nič. Poleg tega gre Spekter v prodajo že v naslednjih dneh.

Njiva4Iz rok izpustili 8 milijonov evrov

Še leta 2013 je bila prenova Njive, vsaj na papirju, za občino ena izmed najpomembnejših prioritet pri izvedbi revitalizacije mesta. Vsebino so dorekli v Delavskem domu Trbovlje, projekti so bili pripravljeni. A zataknilo naj bi se, kot ponavadi, pri denarju in medsebojnih zamerah odgovornih, menda se županja Jasna Gabrič in takratni direktor Bojan Jelen nikakor nista mogla dogovoriti, na občini pa zatrjujejo, da primernega razpisa, vsaj kar se gradbenega dela tiče, ni bilo.

Podjetje Spekter, ki je večinski lastnik objektov na Njivi, je predlagal spremembo občinskega odloka o kulturni dediščini, na podlagi katere bi dva izmed štirih objektov lahko porušili, preostala dva pa obnovili, a občinski svet predloga ni obravnaval. Občina Trbovlje pa se je še pred tem, leta 2008 potegovala za evropska sredstva za celovito prenovo Njive, na razpisu uspela, na koncu pa od prijave odstopila.

 

Ni praznih stanovanj, primernih za vselitev

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --