2.5 C
Trbovlje
sreda, 7. decembra 2022
ZON.siAktualnoV Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev. Ob tem pa obiskovalcem omogočajo brezplačno jahanje, postanejo lahko celo hlevarji za en dan.

Društvo, ki deluje od sredine devetdesetih in je bilo ustanovljeno za potrebe druženja ljubiteljskih konjenikov, danes deluje tudi kot jahalna šola za otroke in odrasle, starejši člani pa se udeležijo tudi kakšne konjenice.

Da pokažejo napredek in da odprejo vrata tistim, ki jih konji zanimajo

V soboto, 1. oktobra pripravljajo Dan odprtih vrat, ki bo potekal v vsakem vremenu. Kar bo, pa bo – so odločni člani društva. Sobota je namenjena njihovi predstavitvi. Da so se za tovrsten dogodek odločili, je razlogov več, pojasni predsednica društva Anja Drnovšek: »Da naši jahači pokažejo napredek, da odpremo svoja vrata nekomu, ki ga to zanima in nima poguma, da bi prišel do nas in da pokažemo, da društvo dela in stoji trdno. Da ima neverjeten podmladek, ki obeta da društvo pelje v prihodnosti naprej.« (Anja Drnovšek ne blesti le s konji, javnost jo bolj pozna iz gledališča in tudi filmskega platna – TUKAJ!)

V soboto je za obiskovalce na voljo brezplačno jahanje z vodniki, ustvarjalne delavnice za otroke, lahko se boste preizkusili tudi v vlogi hlevarjev, v premagovanju poligona, ocenjevali pa boste tudi slaščice, ki jih pripravljajo članice društva, predvsem pa bo pomembno druženje.

Neverjeten podmladek, ki velik obeta

Trboveljski jahači so v primerjavi s tekmovalci še začetniki, pove predsednica, manjka jim nekaj tekmovalne kilometrine. »Vidimo pa veliko potenciala, tako da če bo vesolje naklonjeno, jih bomo videli tudi na izbranih tekmovanjih.« Lani je denimo 5 njihovih jahalk opravilo dresurne licence, tri so se že preizkusile na tekmah, ena pa je celo opravila licenco v preskakovanju ovir in se udeležila nekaj pomembnih tekem.

»Poklopiti se mora še precej dejavnikov, da bomo lahko rekli, da smo tekmovalni klub,« prizna Drnovškova in doda: »zaenkrat nam pravim da smo “ta zaresna jahalna šola”, smo pa v zahvalo vsem jahačem, na zelo dobri poti.«

“Konji so moja sprostitev, ko sem z njimi, pozabim na šolo in vse ostalo.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X