20.2 C
Trbovlje
nedelja, 4. junija 2023
ZON.siAktualno'Slavni' Yugo še vedno čaka na vrsto

‘Slavni’ Yugo še vedno čaka na vrsto

Se še spomnite ‘slavnega’ rjavečega Yuga, ki zapuščen na Kleku že leta čaka na odvoz? Tudi po več letih opozarjanj pristojnih je še vedno na istem mestu.

Prijave do danes sploh še niso obravnavali

O zapuščenem Yugu, ki trohni na Kleku, smo prvič pisali že marca 2016, ko so nam občina Trbovlje, Komunala Trbovlje in občinski redarji v skupnem odgovoru pojasnili, da je odstranitev zapuščenih vozil delo za republiške inšpektorje.

Leto dni po našem opozarjanju, to je februarja lani, na Inšpektoratu RS za okolje in prostor še niso prijeli prijave o zapuščenem avtomobilu. Nekaj dni po lanski objavi so nas občinski redarji prosili za podrobnejše informacije o lokaciji avta in prijavo končno poslali Inšpektoratu RS za okolje in prostor, kjer pa je do danes sploh še niso obravnavali.

“V čim krajšem možnem času”

“Glede na usmeritve za obravnavo prijav je bila prijava uvrščena v 4. prioriteto in še ni bila obravnavana. Glede na to, da je Inšpekcija za okolje in naravo Inšpektorata RS za okolje in prostor prejela več prijav, bo zadeva obravnavana v čim krajšem možnem času. Trenutno natančnejšega termina žal ne moremo napovedati,” so na naša vprašanja, kdaj bo zapuščeno vozilo končno odstranjeno, odgovorili na Ministrstvu za okolje in prostor.

SORODNI ČLANKI:

Odpadki še vedno na prehodu za pešce, tudi slavni Yugo ostaja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Dirka na Katarino – zaprte bodo ceste po Trbovljah

Jutri bo v Trbovljah potekalo tradicionalno tekmovanje športnih avtomobilov na Katarino, ki ga organizira društvo Magnet. Vabljeni na ogled dirke in razstave starodobnih vozil....
X