-- OGLAŠEVANJE --

Odpadki še vedno na prehodu za pešce, tudi slavni Yugo ostaja

-- OGLAŠEVANJE --

Se še spomnite, kako smo pred skoraj mesecem objavili fotografije bralca, ki se je sprehajal po industrijski cesti v Žabjeku?

Nemaren kup odpadkov, tako velik, da tja ni prišel z osebnim avtomobilom, niti prikolico. Pripeljal ga je najverjetneje kakšen tovornjak. In tam ostaja tudi danes.

Kljub objavi odpadki še vedno na prehodu za pešce

Peljali smo se, da bi si ogledali, ali je naša objava naletela na plodna tla. Žal ne. Odpadki so še vedno točno tam, kjer so bili, morda je sedaj še kakšen kup več. Če ne na tem mestu, pa le nekaj metrov naprej.

Dogodek, ki povsem spomni na starega Yuga, ki že več kot leto dni “počiva” v gozdu na poti proti Kleku.

Prvič smo o tem pisali lani marca, nato še enkrat letos marca. Na redarstvu so prijavo po enem letu od naše objave predali okoljskemu inšpektoratu, ti pa v skupne odgovoru glede odpadkov in zapuščenega avtomobila pravijo: “Glede na določeni vrstni red obravnave prijav, inšpekcijska postopka za odstranitev odpadkov in avtomobila še nista uvedena. Inšpekcija bo izvedla ugotovitveni postopek in poskusila poiskati povzročitelja nelegalnega odlaganja odpadkov in lastnika vozila. V kolikor povzročitelj nelegalnega odlaganja odpadkov ne bo ugotovljen, bo inšpektor odredil, da odpadke odstrani lastnik zemljišča. V kolikor bo lastnik vozila ugotovljen, bo moral odstraniti vozilo sam, v nasprotnem primeru pa bo moral vozilo odstraniti lastnik zemljišča.”

Vodja medobčinskega redarstva Sebastjan Zmrzljak svetuje, naj občani, ki opazijo nepravilno odložene gradbene odpadke to prijavijo na Inšpektorat RS za okolje in prostor.

In tako stanje ostaja enako. Preverimo čez eno leto (spet).

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --