-- OGLAŠEVANJE --

Dva meseca več kot 1000 Zagorjanov čistilo domačo okolico

Marca in aprila so v zagorskih krajevnih skupnostih potekale čistilne akcije okolice. Tudi tokrat je Občina poskrbela za delovno opremo, malico za prostovoljce in odvoz odpadkov. V akciji je sodelovalo več kot 1000 krajanov in predstavnikov različnih društev.

-- OGLAŠEVANJE --

Javno podjetje Komunala Zagorje je v letošnji spomladanski čistilni akciji odpeljalo okoli 3 tone mešanih komunalnih odpadkov, plastenk, pločevink, manjših kosovnih odpadkov in drugo, so sporočili iz Občine Zagorje. Organizirali so tudi odvoz nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Zbranih je bilo 5.390 kg različnih nevarnih odpadkov, med katere sodijo barve, olja in maščobe, topila, čistila, fluo cevi, baterije in akumulatorji, onesnažena embalaža in podobno.

V Evroparku največ smeti okoli klopi

V sklopu čistilne akcije so na Zavodu za šport Zagorje organizirali čiščenje Evroparka. Direktorica Samantha Tina Lovše nam je povedala, da se je akcije udeležilo 30 obiskovalcev parka, ki so največ smeti pobrali okrog klopi. Ker pa na območju za čistočo vsak teden poskrbijo njihovi zaposleni, Komunala Zagorje ter varovanci VDC Zasavje, pravi direktorica, da odpadkov ni bilo veliko. Kljub temu pa poziva obiskovalce parka: “da tudi preko celega leta skrbijo, da se odpadki v parku odlagajo na ustrezna mesta, ki jih ni malo, in se morda tudi kakšen pobere, saj si vsi želimo, da bi bil Evropark čist in zelen tudi v prihodnje,” ter se vsem udeležencem akcije zahvaljuje za prostovoljno delo.

Tudi na Občini se zahvaljujejo vsem občankam in občanom, ki so očistili Zagorje in si želijo, da bi bilo vsako leto v naravi vse manj odvrženih smeti. “Le skupaj lahko čuvamo našo naravo in vzdržujemo čisto okolje,” so zaključili.

Preko 2000 rok za čistejše Zagorje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --