-- OGLAŠEVANJE --

Preko 2000 rok za čistejše Zagorje

-- OGLAŠEVANJE --

Prve akcije čiščenja okolice so v Zagorju potekale minuli vikend. Še več jih pričakujejo v, sicer vremensko muhastem, aprilu.

To soboto so prostovoljke in prostovoljci čistili svoj domači kraj na Izlakah, v Šentgotardu in na Mlinšah. V krajevnih skupnostih Šentlambert, Čemšenik, Ravenska vas in Jože Marn bodo okolico čistili 6. aprila, v KS Kisovec-Loke v prvi polovici aprila, v KS Kotredež in Tirna pa 13. aprila, ko bo čistilna akcija potekala tudi v Evroparku. Organiziral jo bo Zavod za šport Zagorje.

Udeležencem bo malico, zaščitne rokavice in vrečke za odpadke zagotovila Občina, Komunala Zagorje bo poskrbela za odvoz odpadkov, ki bodo v vrečah zbrani ob cestah in na ekoloških otokih. “Glede na prijave krajevnih skupnosti bo letos po prvih ocenah v akcijah na območju naše občine sodelovalo več kot 1000 občank in občanov, ki bodo okolico čistili po posameznih krajevnih skupnostih. Rokavice in vrečke bodo dobili na sedežih krajevnih skupnosti, organizatorji akcij po posameznih področjih pa jih lahko še vedno prevzamejo v mansardi Občine. Občane, ki se bodo urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotili v okviru organiziranih skupin ali pa posamično, pozivamo, naj pazijo na lastno varnost in varnost drugih udeležencev akcij,” so sporočili iz Občine Zagorje.

Ste se že prijavili na čistilno akcijo?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --