-- OGLAŠEVANJE --

Selitev ZD Trbovlje v Partizan ali gradnja prizidka?

-- OGLAŠEVANJE --

Že v roku enega meseca naj bi bilo znano, ali bo država, natančneje ministrstvo za zdravje ponudila možnost ZD Trbovlje, da bi gradili prizidek. Brez zemljišča namreč ne gre, zato so vse niti v rokah države.

Do poletja bodo dorekli vizijo prihodnosti ZD Trbovlje

Po zadnjih izračunih bi prizidek stal vrtoglavih 10 milijonov. A, kot pravi direktor Denis Tomše, bi s tem rešili veliko prostorsko stisko, saj so zdaj dejavnosti ZD Trbovlje razdeljene v različnih objektih. Od glavne stavbe, Rudarja, zadnjega dela trboveljske bolnišnice in tudi nekdanjega zdravstvenega doma na Ulici 1. junija tik nad rondojem.

Rešitev za širitev – vsaj začasno – župan Zoran Poznič vidi tudi v selitvi določenih programov trboveljskega zdravstva v stavbo Partizana. Dražba Partizana je bila začasno ustavljena, ko bo ponovno aktivirana, bo najverjetneje kot kupec nastopila Občina Trbovlje.

S tem bi le delno rešili situacijo, pove Tomše, saj bi tam bil prostor le za Center za krepitev zdravja ter Center za duševno zdravje otrok in mladine. Poleg tega direktorja skrbi, da bi bili obnova ter adaptacija zelo velik strošek, saj stavba dolgo časa ni bila primerno vzdrževana, kaj šele obnovljena.

Zdravstveni dom povečuje število programov

Trboveljski zdravstveni dom bo povečal število družinskih ambulant in to so programi, ki, po mnenju direktorja, ne morejo biti izven glavne stavbe zdravstvenega doma. “Prizidek bi vse rešil, saj bi imeli vse na enem mestu, uredili pa bi tudi dostope in parkiranje,” doda Tomše, ki je prepričan, da bodo še letos do poletja jasno dorekli vizijo glede selitev in gradnje povezane z ZD Trbovlje.

Dražba za Partizana začasno preklicana, kaj sledi zdaj?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --