-- OGLAŠEVANJE --

Dražba za Partizana začasno preklicana, kaj sledi zdaj?

-- OGLAŠEVANJE --

Že skoraj desetletje poročamo o dolgovih vezanih na lastnike Partizana in o ponavljajočih dražbah. Februarja se je večinski delež Partizana prodajal z izklicno ceno 200 tisočakov, a je upnik dražbo preklical. Resen kupec stavbe naj bi bila zdaj kar Občina.

V papirjih priloženih zadnji dražbi je bilo iz strani Zveze športnih društev Partizan navedenega le za slabih 30 tisočakov dolga trboveljski komunali, a v resnici, je za naš portal povedal Janez Žlak, direktor Komunale Trbovlje, je tega dolga za več kot 150.000 evrov.

Na Okrajnem sodišču v Trbovljah so pojasnili, da ponovna dražba bo, če bo tako predlagal upnik. Cena bo ostala ista, torej 200.000 evrov – razen v primeru, da bi katera od strank s predložitvijo mnenja sodnega cenilca o tržni vrednosti nepremičnine izkazala, da se je vrednost nepremičnine od prejšnje ugotovitve bistveno spremenila.

Za februarsko dražbo, do preklica, nihče ni vplačal varščine.

Občina je znova naredila resen posnetek stanja same stavbe, se povezala tudi s celjskim zavodom za varstvo kulturne dediščine. Župan Zoran Poznič je imel sprva idejo o selitvi glasbene šole v omenjeno stavbo, a se je izkazalo, da je ta neprimerna za izobraževalne dejavnosti. Zdaj so plani drugačni: »V Partizan bi lahko prenesli del programov ZD Trbovlje, kar bi bila prva faza širitve, druga pa potem gradnja prizidka,« pravi prvi mož Trbovelj, ki je prepričan, da bo lokalna zdravstvena ustanova, zaradi selitvenega vala vezanega na gradnjo Mesta akrobatov na Lakonci, nujno potrebovala več prostora.

Je usoda Partizana zapečatena

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --