14.1 C
Trbovlje
torek, 3. avgusta 2021
ZON.siAktualnoŠe letos garažna streha za 150 mest, sledi nova etaža za razvojni...

Še letos garažna streha za 150 mest, sledi nova etaža za razvojni oddelek

Več kot še enkrat toliko kot že imajo; o kvadratnih metrih govorimo namreč. Dewesoft se je v zadnjih 20 letih večal in večal – tako v smislu naročil kot števila zaposlenih. Zdaj je čas, da povečajo tudi svoje prostorske kapacitete. 

Gradnja v polnem teku.

Vse večje so potrebe za parkiranje, saj zaposleni in obiskovalci pogosto parkirajo kar ob cesti. To bodo rešili že v pravi fazi z garažno hišo na strehi podjetja. Garažna streha s 150 parkirnimi mesti naj bi bila končana pred zimo. Zelo pomembna pridobitev za podjetje pa sledi v naslednji točki. To bo nadzidava razvojnega dela, v katerem bosta razvojni oddelek programske in strojne opreme. Ko bodo zaključili s parkirišči bo nadaljevanje na nadgradnji razvojnega oddelka, kjer pa bo delo težje, predvsem, ker bo to moteče za dnevno delo. A ekipa v Dewesoftu je optimistična in za boljše pogoje bodo z veseljem stisnili zobe. S povečanjem prostora v trboveljskem podjetju pričakujejo tudi nove kadre. V prihodnosti bodo iskali predvsem programerje in elektronike, nam zaupa direktor.

Kot pravi direktor Andrej Orožen pričakujejo pomoč države, prijavili so se na razpise namenjene razvoju regije. “Želimo napredovati, želimo ostati v domačem okolju in bomo zato ne glede na rezultate razpisov gradili.” Na razvojne razpise so prijavili več idej, čakajo na potrditev ustreznosti. Kdaj in o kakšnih zneskih sofinaciranja bo govora, še ni znano.

Problem pa je povzročila tudi korona, in to na sekundarni ravni. “Materiali se vztrajno dražijo” pojasni Orožen. V podjetju to občutijo na dveh koncih – pri sami gradnji ter seveda pri dobavi komponent. “Še huje pa je, ko komponentne niso dobavljive. Takrat to občutijo tudi naši kupci.” Prav posebnih pocenitev si ne obetajo, zato Orožen upa, da bo evforija višanja cen minila čimprej.

V Trbovljah nova garažna hiša in še dve dodatni nadstropji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

V tednu, ko so se v Zagorju razveselili neverjetnega uspeha Primoža Rogliča, ki je v Tokiu prikolesaril olimpijsko zlato, se dobre novice nadaljujejo. Tako...