1.2 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoŠe dva tedna zastonj, nato boste morali plačati

Še dva tedna zastonj, nato boste morali plačati

Temelja za dva parkomata, ki bosta postavljena pred Zdravstvenim domom in Splošno bolnišnico na Rudarski cesti v Trbovljah sta že narejena.

Prvi teden le opozorila, potem pa zares

Solarna parkomata, ki ju je občina Trbovlje že nabavila, čakata v skladišču, njuna montaža pa je predvidena prihodnji teden. “Delovati bosta začela 1. julija. Ura parkiranja na plačljivih parkirnih mestih pred zdravstvenima ustanovama bo stala 50 centov, parkomata sta prirejena le za sprejem kovancev, drobiža ne vračata. Bosta pa za višje plačilo sorazmerno podaljšala čas parkiranja,” je pojasnil Boštjan Špeglič iz občine Trbovlje. Se pa da parkomata v prihodnosti nadgraditi tako, da bi bilo plačevanje možno tudi z mobilnim telefonom.

Parkirnino bo potrebno po zadnji odločitvi občinskih svetnikov plačati za parkiranje od ponedeljka do petka, med 7. in 16. uro. Ob sobotah, nedeljah, državnih praznikih in v terminih, za katere bo izdana posebna odločba, parkirnine ne bo potrebno plačati. Parkiranje prve pol ure bo brezplačno.

Redarji bodo prvi teden začetka delovanja parkomatov voznike le obveščali o novosti, po enem tednu pa bodo začeli pisati kazni, če bodo voznike zalotili brez ‘listka’ na enem izmed 41 plačljivih parkirnih mest.

DOPOLNITEV (19. 6. 2017):

Na občini so nam, zaradi pogostih vprašanj, dodali še pojasnilo. Resda parkomata denarja ne bosta vračala, obenem pa bosta sprejemala le kovance. Torej več kot 2 evra tako ali tako ne bo možno vreči vanju. 

SORODNI ČLANKI:

V Trbovljah bodo plačevali parkirnino

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Ana: Ljudje so se več družili, med sabo so se “zastopl” in ni bilo “fovšije”

Kako je bilo pred več desetletji, danes vedo povedati tisti, ki so že v jeseni življenja. Ena takih je Ana Žavbi, Trboveljčanka, ki je...
X