-- OGLAŠEVANJE --

Še danes čas, da predčasno obkrožite DA ali NE

-- OGLAŠEVANJE --

Novembrski mesec se končuje in z njim tudi volitve. Danes lahko še predčasno glasujete za tri referendumska vprašanja, nato bodo volišča odprta šele v nedeljo. 

Svoje glasove lahko še danes predčasno oddate na voliščih za predčasno glasovanje. Prijava ni potrebna, prav tako s seboj na volišču ne potrebujete obvestila, pač pa zgolj osebni dokument, s katerim izkažete svojo identiteto.

Kje v Zasavju lahko predčasno glasujete

Volilni okraj Območje volišča za predčasno glasovanje Naziv volišča Naslov volišča
 Litija Občini Litija in Šmartno pri Litiji ter del občine Ivančna Gorica, ki   obsega območja naselij: Pusti Javor, Radanja vas, Sela pri Sobračah, Sobrače,   Vrh pri Sobračah Občina Litija Jerebova ulica 14
Hrastnik – Trbovlje Občina Hrastnik Upravna zgradba Hrastnik Pot Vitka Pavliča 5
Hrastnik – Trbovlje Občina Trbovlje Upravna zgradba Trbovlje Mestni trg 4
Zagorje Občina Zagorje ob Savi Weinbergerjeva hiša Cesta 9. avgusta 4
Laško Občina Radeče Kulturni dom Gledališka pot 2

 

Zahtevo za razpis referenduma je ob zadostnem številu zbranih podpisov v oktobru podala stranka SDS. Volivci pa bodo v nedeljo 27. novembra odločali o treh vprašanjih. Referendumska vprašanja se bodo glasila:

Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah zakona o Vladi Republike Slovenije, ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 22. junija 2022?

Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je Državni zbor sprejel na seji dne 21. julija 2022?

Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je Državni zbor sprejel na seji dne 21. julija 2022?

Z glasovanjem za, bodo volivci izrazili strinjanje, oziroma z obkroženim odgovorom ne nestrinjanje za uveljavitev predlaganih zakonov.

Zakon o spremembah zakona o vladi republike Slovenije

Poslanci so v seji državnega zbora sprejeli, da bi vlado sestavljalo 20 ministrov. S tem bi dobili nove tri ministre in sicer za solidarno prihodnost, visoko šolstvo, znanost in inovacije ter za naravne vire in prostor.

Ministrstvi bi postali dosedanji službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter služba vlade za digitalno preobrazbo.

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu bi še vedno vodil minister brez listnice.

Zakon o spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi

Začetek izvajanja lani sprejetega zakona, ki sistemsko ureja področje dolgotrajne oskrbe, bi se zamaknil za eno leto.

Zagotovilo bi se dodatnih okoli 30 milijonov evrov za dvig plač v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva ter za kadrovsko širitev.

Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o RTV Slovenija

Ustanovil bi se enoten organ sveta zavoda s 17 člani in zamenjal dosedanji 29-članski programski svet in 11-članski nadzorni svet. Organ bi sestavljalo šest predstavnikov zaposlenih in 11 predstavnikov javnosti.

Novi svet zavoda bi nadziral delovanje finančnega odbora.

Namesto generalnega direktorja, bi RTV vodila štiričlanska uprava. Ta bi dobila štiriletni mandat, do naslednjega odločanja o sestavi.

V roku 60 dni po uveljavitvi novele bi prenehal mandat zdajšnjega programskega in nadzornega sveta.

Lokalne volitve v Zasavju: Na predčasnih volitvah manj glasov kot na predsedniških

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --