21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualno“Saj to je grozljivo!” je ogorčeno zapisal

“Saj to je grozljivo!” je ogorčeno zapisal

Na družbenem omrežju je ogorčen pred kratkim Boštjan Urbanija objavil zapis, o tem, kako so jim z groba odnesli okrasje.

“Saj to je grozljivo!”

Je ogorčen zapisal pred leti v Hrastnik preseljen Zagorjan. “Tole danes me je zelo prizadelo … Pa človek ne more verjet, da se drznejo krasti celo na pokopališču.. , da kradejo cele šopke, ikebane, z grobov bakrene vaze in podobe. Upam da se bo tem nemarnim kradljivcem že enkrat vrnilo, ker nižje se ne da pasti!” je opisal svoje občutke v kratki objavi.

Pod objavo pa nič kaj presenečeni komentatorji, ki so prav tako že “občutili”, kako je to, ko ti z groba izmaknejo sveče, ikebane in celo posajeno cvetje.

Ne gre le za pokopališče na Dolu pri Hrastniku, kjer je ena izmed bralk celo ujela “tatico na delu”, a se ta ni niti opravičila. Spet druga zgodba prihaja iz Zagorja, ko so tik pred 1. novembrom iz groba izginili dve povsem novi ikebani. Pa spet tretja zgodba prav tako iz Zagorja, ko so jim iz baterijske sveče ukradli baterije in so zato namestili ključavnico.

Tudi v Trbovljah stanje ni nič drugačno, nam pove starejša gospa, ki na pokopališču obiskuje grob pokojnega moža. “Vsak dan sem tukaj, zamenjam vodo rožam, ko je potrebno, prižgem ugasle sveče ali pa jih zamenjam.” Pozimi kupi umetne rože, da bi zdržale vse do pomladi “ne morem si privoščiti, da bi jih kupovala vsak mesec” žalostno pove, čeprav jih je prejšnjo zimo morala kupiti trikrat. Vsakič so namreč “dobile noge”.

Na policijo ne prijavi nihče!

Policija ne vodi evidence o tatvinah z grobov, prav tako so na vseh treh postajah –  V Zagorju, Hrastniku in Trbovljah pojasnili, da v zadnjem času takšnih prijav ni bilo.

In kaj če bi prijavili?

Na splošno bi v primeru odtujitve predmetov, kot so cvetje, vaze, sveče … takšno prijavo policisti obravnavali kot kaznivo dejanje tatvine. Če pa bi se zgodilo, da kdo poškoduje grob, potem govorimo o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari, so nam pojasnili na policiji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...