4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoRušiti začnejo že v naslednjih dneh

Rušiti začnejo že v naslednjih dneh

7. novembra se bodo pričela dela za izvedbo rušenja 70-metrskega toplarniškega dimnika Polaju, ki ni v uporabi že več kot 20 let.

Za varnost bo poskrbljeno

“Okoliški stanovalci pri rušitvi dimnika ne bodo ogroženi, za prometno varnost v okolici dimnika pa bo poskrbljeno,” je zagotovil Dušan Petek iz Komunale Trbovlje.

Delavci izvajalcev, to je podjetij Rudis in AGM Nemec, bodo pred pričetkom rušenja odstranili elektro inštalacije in antenski sistem z dimnika, v vznožju dimnika pa bodo odstranili plinske in strojne inštalacije. Po besedah Petka se bo samo rušenje dimnika izvajalo na osnovi tehnološkega načrta rušenja in varnostnega načrta: “Predvidena je postavitev odra v celotni višini dimnika in zaščita z zunanje strani odra. Rušitev dimnika se bo izvajala v radiju cca 10 metrov okrog dimnika.” Kot so na komunali povedali že pred časom miniranja ne bo zaradi bližine stavb. Dela pa naj bi po napovedih zaključili do konca letošnjega leta.

SORODNI ČLANKI:

Odločeno, kdo bo podiral

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...