-- OGLAŠEVANJE --

Toplarno čaka milijonska investicija

Komunala Trbovlje do 9. maja zbira javna naročila za izbiro dobavitelja nove proizvodne naprave za soproizvodnjo toplotne in električne energije (SPTE) za Toplarno Polaj.

-- OGLAŠEVANJE --
Milan Žnidaršič
Milan Žnidaršič

Konec januarja se je namreč izteklo 10-letno obdobje stari SPTE 1, zato jo morajo zamenjati. Proizvodna moč nove SPTE bo znašala 3 megavate, zanjo pa naj bi odšteli dobrih 1,1 milijona evrov. Zamenjavo naprave bodo po besedah direktorja Komunale Trbovlje Milana Žnidaršiča financirali iz lastne amortizacije in tekočega poslovanja podjetja.

Z naročilom pohiteli, država zamuja

“Z javnim naročilom smo pohiteli, saj izbor izvajalca in izvedba investicije trajata od 6 do 9 mesecev. V postopek izbire izvajalca pa smo šli pod pogojem, da bo ministrstvo za infrastrukturo objavilo razpis za subvencijo za proizvedeno električno energijo oziroma podporno shemo. Žal na ministrstvu že zamujajo, ustavilo se je pri administrativnih zadevah,” je pojasnil Žnidaršič.

toplarna Polaj2

“Vsekakor imamo upanje in tudi neko zagotovilo za subvencijo, saj so našo kapaciteto vključili tudi v Energetski koncept Slovenije. Če razpisa letos ne bo, v investicijo letos ne bomo šli, ampak takoj, ko bo to možno. Obstaja tudi možnost, da bi SPTE dali v terciarno rezervo.” Obnova stare naprave se ne splača, pravi Žnidaršič, saj so stroški vzdrževalnih del previsoki.

Po izvedeni obnovi bo potrebno za obnovljeno SPTE 1 pridobiti deklaracijo, s čimer bo ta upravičena do obratovalne podpore za proizvedeno električno energijo, ki je pogoj za pozitivno finančno obratovanje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --