12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siZasavskoRazstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991

Razstava Vojna za samostojno Slovenijo 1991

V Delavskem domu v Zagorju ob Savi je bila 13. januarja otvoritev razstave Vojna za samostojno Slovenijo 1991, ki jo je pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z Muzejem slovenske policije in Muzejem za novejšo zgodovino.

Razstava bo v Delavskem domu v Zagorju na ogled javnosti do vključno 19. januarja, vsak dan med 11. in 19. uro.

Postavitev razstave v Zasavju je organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje, ki v letu 2017 praznuje 10 let delovanja, otvoril pa jo je in o njej spregovoril Anton Pozvek, generalni sekretar Zveze policijskih veteranskih društev Sever.

Razstava zajema zanimive fotografije in druga dokumentarna gradiva ter opise ključnih dogodkov iz obdobja osamosvajanja Slovenije, začenši s policijsko akcijo Sever v letu 1989 in na koncu odhodom zadnjega vojaka JLA iz pristanišča v Kopru v letu 1991.

V kulturnem programu je nastopil kvartet Policijskega orkestra, vse navzoče pa sta nagovorila tudi Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi in Alojzij Klančišar, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje.

Bojan Skočir

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...