9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoRAZKRIVAMO: S katerim zvezdnikom boste letos rajali na Zagorski noči?

RAZKRIVAMO: S katerim zvezdnikom boste letos rajali na Zagorski noči?

“Seveda ne bodo manjkale tradicionalne prireditve, kot so teki po zagorski dolini, kolesarski vzpon na Zasavsko Sveto goro, slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj in podobne,” naštevajo na zagorski občini. 

V Zagorju ob Savi bo po dveh letih omejitev množičnega druženja zaradi epidemije COVID-19 ob avgustovskem občinskem prazniku spet veselo. Na občini so tako že začeli s pripravami na letošnje praznovanje ob 9. avgustu, ko se bosta vrnili tradicionalni zabavi Noč pred nočjo in Zagorska noč.

Kaj pa imena na odru Noči pred nočjo in Zagorske noči? Z največjimi zvezdami obeh dogodkov so se pričeli dogovarjati že konec minulega leta, je povedal župan Matjaž Švagan. Množico obiskovalcev bodo tako zabavali Modrijani in Magnifico, pa denimo tudi Nina Pušlar in Marko Vozelj. Po dveh letih zatišja si namreč želijo ljudem v zagorskem slogu vrniti največjo in najbolj slavno prireditev, ki pritegne tudi obiskovalce zunaj zasavskih meja, je dejal Švagan. “Ljudje imajo to pravico in si to zaslužijo,” je prepričan zagorski župan.

Poziv organizatorjem prireditev in za občinska priznanja

Občina je prav tako že pozvala tudi vsa društva in organizacije, ki nameravajo organizirati prireditve v sklopu občinskega praznika, da do najkasneje 15. junija javijo podatke o prireditvah in jih pošljejo po elektronski pošti na naslov nina.jenko@zagorje.si.  Obrazec je objavljen na občinski spletni strani. 

Do konca meseca, natančneje 31. maja, je odprt tudi razpis za podelitev občinskih priznanj za leto 2022. Predlagatelji lahko komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja posredujejo svoje predloge za dobitnike zlate ali srebrne plakete Občine Zagorje ob Savi ali za naziv častnega občana. Več informacij je prav tako na voljo na občinski spletni strani. 

SORODNI ČLANKI:

Zagorska noč odpovedana, bo pa zato Mlada zagorska noč, zagorski tek …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X