17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoRadeška glasba pod istim vodstvom

Radeška glasba pod istim vodstvom

Rosana Jakšič je svojo pot na Glasbeni šoli Laško – Radeče začela kot učiteljica nauka o glasbi in klavirja. Dve leti je opravljala vlogo vršilke dolžnosti, pravkar pa se izteka njen četrti mandat, ki ga je preživela v vlogi ravnateljice.

Potrditev na občinski seji

Stavbo si delijo skupaj z učenci osnovne šole

Radeški svetniki so jo na zadnji občinski seji, kot edino kandidatko, že potrdili, sedaj mora svet zavoda pridobiti še mnenje učiteljskega zbora in pa mnenje sveta staršev. Celoten postopek bo predvidoma zaključen v juniju, nam pove Jakšičeva.

V tekočem šolskem letu Glasbeno šolo Laško-Radeče obiskuje 491 učencev, od tega 185 v Radečah. Šola nudi pet vzgojno – izobraževalnih programov in sicer inštrumentalni pouk, predšolsko glasbeno vzgojo, glasbeno pripravnico, plesno pripravnico in sodobni ples. Na šoli je zaposlenih 30 učiteljev, med katerimi je skoraj polovica nekdanjih učencev glasbene šole.

Poleg učenja na različne inštrumente na šoli nudijo tudi učenje solo petja.

Nastop učencev na novoletnem sprejemu

Straši lahko v mesecu maju, kot vsako leto, svoje otroke vpišejo k različnim inštrumentom, med katerimi sta tudi ljudski glasbili, citre in diatonična harmonika, sicer pa šola usmerja kandidate k vpisu k specifičnim orkestrskim inštrumentom, kot so pozavna, rog, tuba, violončelo, kontrabas in ostali.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...