-- OGLAŠEVANJE --

Prva reakcija zagorskega zdravnika – zagotovo si to kdo bolj zasluži kot jaz

Da je bil najprej zelo presenečen, nam je povedal zagorski priznani družinski zdravnik Franc Novak, ko je izvedel, da bo postal častni občan Zagorja. Njegova prva reakcija je bila: "Ne vem če si zaslužim. Zagotovo je v Zagorju še kdo, ki je naredil več kot jaz."

-- OGLAŠEVANJE --

Naziv častnega občana je najvišje priznanje Občine Zagorje, letos ga bo prejel specialist splošne medicine Franc Novak, ki svoje delo opravlja že 43 let. Pri tem je poleg dela v Zdravstvenem domu Zagorje sodeloval še z lokalnimi društvi in organizacijami, kjer je bil nepogrešljiv zdravnik, tudi predavatelj in zagovornik čistega okolja.

Nikakor pa ne gre pozabiti omeniti njegov boj za ohranitev nujne medicinske pomoči v Zagorju. “Na neki točki je začelo primanjkovati zdravnikov. Takrat sem se boril za obstoj nujne medicinske pomoči v Zagorju in se trudil, da jo organiziram tako, da bo čim manj škode za organizacijo,” je pojasnil. Da je razmišljal o zavrnitvi nam je še zaupal, ker je že od nekdaj verjel, da takšna nagrada pomeni konec dobrih del. “Ampak sem se odločil, da se me še ne bodo znebili,” je nadaljeval v šali. Še vedno bo aktiven na področju civilne zaščite, pri Rdečem križu, nujni medicinski pomoči in poučevanju v zdravstvu. Dodal je še, da je naziv “stvar, ki je ne dobiš vsak dan – in čeprav redko, sem tokrat res ostal brez besed.”

Na slavnostni seji, ki bo v Delavskem domu Zagorje 1. avgusta, bodo podelili še dve zlati plaketi. Prejela ju bosta Aljaša Urbanija, pedagoginja in dolgoletna ravnateljica Srednje šole Zagorje ter Marko Bokal, operativni gasilec, inštruktor in predavatelj na gasilskih usposabljanjih in poveljnik Gasilske zveze Zagorje.

Sorodni članki:

Znano je, kdo so letošnji nagrajenci

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --