-- OGLAŠEVANJE --

Projekt ZaNaprej zaživel tudi v praksi: električna kolesa že vozijo po Zagorju

-- OGLAŠEVANJE --

V tem tednu se uporabniki električnih koles v Zagorju že lahko registrirajo v sistemu ZaNaprej in si na petih postavljenih postajah izposojajo e-kolesa. V sistemu je trenutno aktivnih 50 električnih koles.

Najsodobnejša postajališča za kolesa so trenutno postavljena in opremljena s kolesi na zagorski železniški postaji, v Evroparku, na postajališču Helfar v parku dr. Janeza Drnovška, na Izlakah pri Krajevni skupnosti in v Kisovcu ob drevoredu pri avtobusni postaji.

»Občina Zagorje s postavitvijo sistema izposoje električnih koles sledi izboljšanju mobilnosti v naši občini na okolju prijaznejši način, saj računamo, da bodo občani za krajše relacije med krajevnimi skupnostmi raje kot avto izbrali kolo,« je med drugim povedal župan Matjaž Švagan in dodal, da bodo z gradnjo kolesarske steze in nadgradnjo sistema električnih koles v občini pomembno prispevali k zmanjševanju obremenjevanja okolja z izpušnimi plini.

Z naročnino 1 evro za eno uro, brez naročnine 1 evrov pol ure

Kolesa si lahko uporabniki izposojajo z naročnino v sistemu ZaNaprej ali brez nje, vsekakor pa letna naročnina prinaša ugodnosti. Ta namreč znaša 20 evrov na leto, uporabnikom pa omogoča, da imajo vsakič, ko si kolo izposodijo, prvih 30 minut brezplačen najem, za naslednje pol ure pa odštejejo 1 evro. Prvih 500 uporabnikov sistema ZaNaprej bo Občina Zagorje še dodatno nagradila, saj jim bo letno naročnino znižala za polovico, torej na 10 evrov. Uporabniki si lahko e-kolo sposodijo tudi brez letne naročnine, kjer je cena najema 1 evro za trideset minut najema.

V sistem ZaNaprej je potrebna registracija preko mobilne aplikacije Nextbike, spletne strani www.zanaprej.si , terminala ali v poslovalnici Nomaga (avtobusna postaja Zagorje ob Savi). Predvsem tisti, ki so manj vešči upravljanja pametnih naprav, se lahko oglasijo v poslovalnici Nomaga ali pokličejo na tel. št.  080 15 05, kjer jim bodo pomagali pri registraciji.

Za aktivacijo računa preko aplikacije, terminala in spletne strani je potrebno vnesti podatke o plačilnem sredstvu. Registracija in aktivacija računa je mogoča tudi v poslovalnici Nomaga, kjer uporabniki prejmejo brezstično kartico, s katero si lahko izposodijo e-kolo.

Vsi uporabniki mobilne aplikacije Nextbike imajo, poleg registracije, aktivacije, 15 minutne rezervacije in najema, možnost začasnega zaklepa e-kolesa kjerkoli znotraj občine. Pri tem je najem še vedno v teku. Aplikacija ponuja najhitrejši način izposoje e-kolesa, saj je potrebno le posneti QR kodo na zadnjem delu kolesa. Izposoja je možna tudi preko terminala in mobilnega telefona brez uporabe aplikacije.

Vračilo e-kolesa se izvede z vpenjanjem e-kolesa v namenska stojala ter z zaklepom ključavnice na zadnjem delu e-kolesa.

 

Kot zanimivost iz zagorske občine še sporočijo, da si z registracijo v sistemu ZaNaprej – Nextbike uporabniki lahko kolesa izposodijo tudi v Žalcu, Celju, Novi Gorici, Zagrebu, Dalmaciji, na Češkem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Švici, Indiji, Savdski Arabiji,…

Vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani ZaNaprej: www.zanaprej.si in tudi na spletni strani Občine Zagorje ob Savi. Občina Zagorje ob Savi bo pripravljala tudi predstavitve na terminalih in ponudila pomoč tistim, ki so manj vešči upravljanja s telefoni in aplikacijami, termine pa bo objavila na www.zagorje.si.

FOTO: Električna kolesa septembra – na preizkušnji ujeli prvega moža Zagorja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --