today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPripravljajo projekt za Sveto Planino

Pripravljajo projekt za Sveto Planino

Naravna dediščina Svete Planine je operacija, ki jo je občina Trbovlje prijavila na trenutno odprt razpis Partnerstvo LAS Zasavje. Glavni partner na projektu je Zavod RS za varstvo narave.

Vrednost projekta je dobrih 41.000 evrov, s strani sklada naj bi bilo financiranih skoraj 31.000 evrov, 10.400 evrov bo treba prispevati iz lastnih sredstev. Občina Trbovlje bo zagotovila 8.300 evrov.

Ohranili bodo naravne vrednote

“Projekt Naravna dediščina Svete planine je naravovarstveni projekt s ciljem ohranjanja naravnih vrednot na Sveti Planini, in sicer travišč in lipovega drevoreda. Cilj projekta je izboljšanje stanja omenjenih naravnih vrednot in njihova promocija za širšo javnost, ranljive skupine in tudi šolsko populacijo,” so pojasnili na občini.

Na naslednji razpis LAS iz regionalnega sklada pa namerava občina prijaviti Program zmanjševanja virov onesnaženja, saj bo potekal v naselju Trbovlje, ki žal ne more kandidirati na trenutno odprti razpis iz kmetijskega sklada, so še povedali na občini

SORODNI ČLANKI:

Kaj Zasavje ponuja turistom?

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...