5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Prenova stanovanja - super! Kavč, omaro, stole pa vržeš kar zadaj...

FOTO: Prenova stanovanja – super! Kavč, omaro, stole pa vržeš kar zadaj za blok?!?

Trboveljsko komunalo so ogorčeni občani obvestili o popolnem kaosu pri odlaganju kosovnih odpadkov v okolici stanovanjskih objektov. Stanovanja se prenavljajo, pravijo, potem pa stole, sedežne garniture, omare …odvržejo praktično kamorkoli “pade”. 
V zadnjih dneh smo dobili več obvestil občanov o nepravilnem odlaganju kosovnih odpadkov, ki motijo stanovalce in kazijo podobo našega okolja,” potrdijo informacijo na Komunali Trbovlje, kjer vse, ki prenavljajo ali čistijo stanovanje, prosijo, da uskladijo kosovni odvoz ali odpadke odpeljejo v zbirni center na Neži.

Odvoz kosovnih odpadkov je brezplačen, le naročiti ga je treba

Za naročilo odvoza kosovnih odpadkov je vedno treba izpolniti obrazec in ga poslati na javno.podjetje@komunala-trbovlje.si, po navadni pošti ali ga oddate v nabiralnik pred vhodom v poslovne prostore podjetja, odvoz pa je mogoče naročiti tudi osebno v času uradnih ur ali po telefonu. Odvoz je brezplačen in omejen do količine 2 mkosovnih odpadkov na gospodinjstvo enkrat letno.
Prevzemno mesto komunalnih odpadkov (mesto, kjer so nameščeni zabojniki) je tudi lokacija za odvoz kosovnih odpadkov po predhodnem naročilu, ki se jih pripravi večer pred dnevom odvoza ali na dan odvoza do dogovorjene ure z izvajalcem in kar kadarkoli, da odpadki več dni kazijo podobo mesta in ovirajo odlaganje smeti drugim stanovalcem.

Ob tem pa s komunale sporočajo še: “Predhodno naročilo in uskladitev odvoza sta obvezna, da so odpadki čim manj časa na prevzemnem mestu. Poleg zabojnikov lahko kosovne odpadke odložite le ob predhodnem dogovoru. Prepovedano pa je odlaganje vseh drugih komunalnih (karton, embalaža, oblačila, vejevje, zeleni obrez, nevarni odpadki ipd.) in nekomunalnih odpadkov (gradbeni, salonitke idr.).”

Če imate odpadke že v vozilu, se zapeljite do zbirnega centra na Nežo

Kosovne odpadke in vse druge komunalne odpadke iz gospodinjstev (nevarne odpadke, uporabna in neuporabna oblačila in tekstil, rabljeno obutev, zeleni obrez, avtomobilske gume, različno embalažo, različne aparate) lahko tudi sami odpeljete v zbirni center Neža in jih brezplačno oddate. Zbirni center Neža obratuje vsak delovnik med 7. in 15. uro, ob sredah je delovnik podaljšan do 18. ure. Center je odprt tudi ob sobotah med 9. in 13. uro.

SORODNI ČLANKI:

Staro pohištvo, odslužena bela tehnika …kar po domače

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...