-- OGLAŠEVANJE --

Prenova cementarniškega bazena še vedno najcenejša varianta

"Prvi in osnovni pogoj za obnovo zimskega bazena je, da bi ga za 20 let dobili v brezplačni najem," pravi direktor Zavoda za šport Trbovlje Edvard Bravec.

-- OGLAŠEVANJE --
Edvard Bravec

O tem se je Bravec lani spomladi pogovarjal s predstavnikom podjetja Lafarge, odziv je bil najprej pozitiven, nato pa je bilo stališče Lafarga, da jih dolgoročni najem ne zanima, ker bi ob morebitni prodaji prodajali celoten objekt v Trbovljah.

Prenova zimskega bazena bi stala okoli 600.000 evrov

A brezplačni najem bi bil šele prvi pogoj za ponovno odprtje zimskega bazena v Trbovljah. Drugi pogoj bi bil zagotoviti sredstva za prenovo bazena. Po podatkih občine Trbovlje bi prenova, ki bi omogočila uporabo zimskega bazena plavalnemu klubu in občanom znašala med 500.000 in 600.000 evri.

“Največji problem je vzdrževanje infrastrukture, na to pa ljudje radi kar pozabijo.”

A kot pravi Bravec, tudi to ne bi bil nemogoč zalogaj: “Še najmanjši problem je pridobiti sredstva za obnovo bazena preko razpisov, sponzorskih sredstev. Dejansko je največji problem vzdrževanje infrastrukture, na to pa ljudje radi kar pozabljajo. Ne tako majhen strošek predstavljajo tudi ogrevanje bazena in zaposlitve, najmanj 3 do 5 ljudi bi morali zaposliti.”

Groba ocena stroškov prenove bazena je po podatkih občine Trbovlje 250.000 evrov za prenovo strojnih instalacij, 70.000 evrov za keramiko bazena, pod pogojem, da je školjka bazena nepoškodovana, kar pomeni 320.000 evrov brez garderob in sanitarij, da bi bazen lahko uporabljali samo plavalci. Sanacija, ki bi omogočila uporabo bazena plavalnemu klubu in občanom pa je ocenjena na 500.000 do 600.000 evrov, dodati je potrebno še stroške dela cca. 125.000 evrov letno (trije delavci na izmeno) in tekoče obratovalne stroške.

Kaj pa, če bi letni bazen pokrili z balonom?

Po mnenju Bravca je prenova bazena v Lafargu še vedno najcenejša varianta za zimski bazen v Trbovljah. “Pokrivanje letnega bazena z balonom, o čemer se je pred časom tudi razmišljalo, ni smiselno. Stroški za ogrevanje vode in zraka bi bili nenormalno visoki. Že poleti nas ogrevanje vode ob hladnejših dneh drago stane.”

Ocena stroškov prekritja trboveljskega letnega bazena z balonom je pripravljena na osnovi DIIP, ki ga je izdelalo podjetje IBT MMI decembra 2002. Vrednost prekritja z balonom, je bila ocenjena na 488.232 evrov, povečana za stopnjo inflacije je vrednost konec lanskega leta znašala 670.342 evrov za prekritje 2.000 kvadratnih metrov površine. Letni materialni stroški obratovanja na sezono so bili ocenjeni na 37.235 evrov (osnova za izračun so stroški bazena v Radovljici), povečani za stopnjo inflacije znašajo 51.124 evrov in 125.000 evrov stroški dela. Skupni tekoči stroški delovanja so tako po podatkih občine Trbovlje ocenjeni na 176.124 evrov na leto.

“Če dodamo k vsemu še dejstvo, da občina ni financirala bazena niti v zlatih časih, ko je imela bistveno več denarja na razpolago, kako bi ga sedaj,” se ob vseh številkah, ki so jih vrgli na mizo, sprašujejo na občini Trbovlje.

Boljši pogoji za plavalni klub

Edina možnost za trboveljski plavalni klub in plavalce, ki trenutno trenirajo v nemogočih terminih, je, kako se dogovoriti za boljše pogoje treningov v hrastniškem zimskem bazenu. Na občini Trbovlje naj bi se zato ponovno sestali z občino Hrastnik in plavalnim klubom, a kot pravijo na občini Trbovlje: “rezultat ni odvisen samo od naše občine.”

SORODNI ČLANKI:

Zlato obdobje kluba le zaprašen spomin …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --