-- OGLAŠEVANJE --

Preko 100 brezplačnih dogodkov za Zasavčane z različnimi interesi

Danes so se uradno začeli Tedni vseživljenjskega učenja. Vse do sredine junija se bo pestro dogajanje zvrstilo v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku. Zasavci se bodo lahko udeležili več kot 100 brezplačnih dogodkov in osrednje prireditve.

-- OGLAŠEVANJE --

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so dogodki, ki v Zasavju potekajo že preko 20 let. Z njimi organizatorji opozarjajo na pomembnost učenja, ki je v življenju posameznika prisotno vsak dan, v vseh obdobjih ter vseh vlogah. Lansko leto je Zasavska ljudska univerza s pomočjo 56 partnerjev organizirala 117 dogodkov in sprejela preko 1200 udeležencev. Tokrat bo kar 80 različnih organizacij Zasavcem zopet pripravilo preko 100 delavnic in predavanj, ki so za udeležence brezplačna. Tako v dopoldanskem in tudi popoldanskem času se bodo zvrstili dogodki na temo ustvarjalnosti, kulinarike, zdravja, odnosov in komunikacije, športa, tehnologije in mnogih drugih.

Laura Kmetič Jurečič iz ZLU je poudarila raznovrstnost dogodkov. “Pomembno nam je, da je izbira pestra, za vse okuse. Dogodki so brezplačni, udeleži se jih lahko vsak, ki ga tema zanima. Ena ura lahko pri marsikomu spremeni mnenje. Veseli nas, da se ljudje družijo in tkejo nove vezi,” je povzela ena od koordinatork. Prijave na dogodke so, zaradi lažje organizacije izvajalcev, zaželene, nekje tudi obvezne. Koledar brezplačnih prireditev je na ogled na spletni strani Zasavske ljudske univerze, kjer je tudi povezava do prijav. Kontakti za prijave so vidni tudi na zloženki v fizični obliki.

Tudi letos bo osrednji dogodek TVU predstavljal festival Parada učenja, ki bo, tokrat prvič, v Hrastniku.  V sredo, 22. maja, bo pestro popoldne pri športnem parku na Logu začinil bogat program na odru in stojnicah ter glasbeni gost.

Tedni vseživljenjskega učenja 2023:

Odrasli, učenje ni nič groznega, kot je stereotipno veljalo včasih!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --